2022-01-05 172 浏览
荃湾新天地入面一间西餐店,虽然地方唔大,但坐落都舒适,啱哂同朋友倾计。餐牌入面食物嘅选择唔太多,饮品都系茶类居多,花茶、果茶等。✨智利蓝青口、白汁忌廉、蒜片、香草 (20 Pcs) $108 ★★☆☆☆上枱虽然见到出哂烟,但食落一啲都唔热,最多系暖,受热唔平均,呢个认真扣分。个酱汁冇白酒香味有少少可惜,食落得普通忌廉白汁味道,嫌佢稀身左D。蓝青口唔算十分新鲜饱满,有几只系腥臭。面包得两块有D太少,虽然本身个酱汁都唔系多到可以沾好多块包食。✨西班牙海鲜饭 $185 ★★★☆☆个饭整体望落好丰富,但饭个份量比较少,如果3个人就咁叫呢个再加D小食未必够食,最好叫多个MAIN。南海虎虾有3只中SIZE,食落新鲜爽口,唔会霉。另外仲会有少少鱿鱼、大蚬、蓝青口同埋腊肉。个饭软硬适中,食落有阵南瓜同少少海鲜味道,整体上成个海鲜饭都OK唔差。✨MB2黑安格斯牛肉眼扒(250g) $268 ★★★★☆睇餐牌讲解指MB2系澳洲牛肉油花评分其中一个标准,呢只肉眼扒嘅肉味油脂分布平衡。块牛食落都真系全晚最惊喜,我地叫左7成熟,食落都仲好软淋,一D都唔会韧,牛味好出下,油脂正如佢陈述咁,分布得好平均,唔会太油腻
智利蓝青口、白汁忌廉、蒜片、香草
★★☆☆☆
西班牙海鲜饭
✨西班牙海鲜饭 $185
★★★☆☆
MB2黑安格斯牛肉眼扒(250g)
✨MB2黑安格斯牛肉眼扒(250g) $268
★★★★☆
睇餐牌讲解指MB2系澳洲牛肉油花评分其中一个标准,呢只肉眼扒嘅肉味油脂分布平衡。块牛食落都真系全晚最惊喜,我地叫左7成熟,食落都仲好软淋,一D都唔会韧,牛味好出下,油脂正如佢陈述咁,分布得好平均,唔会太油腻,唔洗点任何酱汁、调味都正。另外佢扒类系跟左两个酱汁/调味,我地简左推荐嘅烟熏岩盐同芥茉子忌廉烧汁,烟熏岩盐唔算太特别,反而更喜欢芥茉子忌廉烧汁,食落味道几特别,唔会太辣抢喉,可以中和番食得太多牛嘅个只油腻感。

🌟总括:小店黎讲野食正常,但青口就一般般,可以唔叫。块扒反而有惊喜,下次会再想试埋其他扒。
MB2黑安格斯牛肉眼扒(250g)