2022-05-07 61 浏览
位於九龍灣淘大花園三期,戲院🎬 隔離嘅 cafe, 以簡約嘅純白色⚪️同簡約植物🪴🌿為主,俾人一種清新、放鬆同舒適嘅感覺。適逢戲院岩岩開返,晚市堂食亦去到晚上10點,睇完戲就直接去咗呢間餐廳食。入面有唔同嘅招牌食物,有唔同款式嘅純素、意粉、飯類,仲有唔少特色小食😋.🍳《FSTW招牌全日早餐》 $128份量幾多,同出面食到嘅 all day breakfast 有啲唔同,呢個係純素🌱系列!樣樣都有啲,幾豐富。有斑斕多士,滿滿嘅牛油🤤 帶出斑斕味嘅香甜。另外有炒滑蛋,牛油同蛋味都好出👍🏻。牛油果片🥑亦都好新鮮,配合埋藜麥,口感幾夾。仲有蘑菇片、新豬肉粒(應該用咗泰式嘅做法,少辣幾開胃。🍝《羅勒海鮮扁意粉》 $98蕃茄味重,意粉都幾彈牙,入面有八爪魚同青口。🍟《松露醬薯條》 +$20薯條好香脆,用咗新鮮嘅薯仔嚟整,松露醬多,個味夠重。《香辣單骨雞翼》 +$20用單骨雞翼呢個方法令雞翼更加入味,唔太辣,不過啲肉稍為硬咗啲。🍋《自家製檸檬梳打》 (跟餐)檸檬梳打好清新,唔會好酸,幾醒神!
🍳《FSTW招牌全日早餐》 $128

🍝《羅勒海鮮扁意粉》 $98
蕃茄味重,意粉都幾彈牙,入面有八爪魚同青口。

🍟《松露醬薯條》 +$20
薯條好香脆,用咗新鮮嘅薯仔嚟整,松露醬多,個味夠重。

《香辣單骨雞翼》 +$20

🍋《自家製檸檬梳打》 (跟餐)
檸檬梳打好清新,唔會好酸,幾醒神!