2021-04-19 75 浏览
<簡簡單單 · 又一餐🥢>_滷友記 - 胡椒咸菜豬肚湯飯$42 、自選三拼麵:豬大腸、手打墨魚丸、新竹貢丸蕃茄湯米粉$47、上湯浸蘿白、滷水豆腐$22 、跟餐配自家製陳皮冰糖燉檸檬$10、蘋果雪梨雪耳$10_認真搬屋真係好忙🤣去IKEA 掃貨之前,一於醫醫個肚先☺️,今日揀小店系列嘅口袋名單- 荃灣滷友記😋_由於包包本人喺胡椒咸菜豬肚湯嘅愛好者😆,所以每次見到Menu 上有就一定必叫Try Try 🙈~依度嘅胡椒鹹菜豬肚湯質素唔錯,唔會過咸味道適中,重點喺豬肚洗得超級乾淨,而且勁冧👍🏻,如果酸菜再酸D就滿分💯_至於個自選麵,包包就叫左豬大腸、手打墨丸、新竹貢丸配蕃茄湯手造米粉,依個有驚喜喎🤓一上枱夠哂大碗,份量十足,試吓啖湯先☺️湯頭酸酸甜甜好開胃,米粉亦都夠爽口同吸湯,貢丸墨丸質素佳,唔好有好粉嘅感覺,夠彈牙👍🏻豬大腸滷得夠入味同淋😌_小食方面,叫左上湯浸蘿蔔同滷水豆腐。蘿蔔冇渣做到清甜嘅效果😋,豆腐方面亦滷得入味,不錯👌_飲品呢?一場黎到試左自家製系列- 陳皮冰糖燉檸檬同蘋果雪梨雪耳,兩杯都係啱哂依家嘅天氣,可以順便潤一潤肺,唔會太甜,味道剛剛好☺️
<簡簡單單 · 又一餐🥢>