3K
2020-07-21 108 浏览
放假同朋友黎左樓上cafe,呢間Rimi Cafe都算係元老級,有左十幾年了。店內裝修簡約,還放著不少連豬連狗公仔,你懂的。量完體溫才可入座,坐低後店員便送上水同口罩袋。叫了兩份午餐,餐飲補差價轉了芝士奶蓋烏龍茶&Oreo奶昔。自己揀左奶蓋茶,芝士鹹香厚滑,烏龍茶底茶香味濃,好好飲啊~朋友杯奶昔勁濃oreo味,奶厚實好飽肚,哈哈。午餐要了煙三文魚配忌廉雜菌天使麵,天使麵很彈牙,醬汁剛好包實每條麵條,而且下了不少雜菇好鮮味。另一份點了特式雜菌燴飯,飯軟硬度適中,吸飽了醬汁很鮮味,雜菇同芝士也下得很多,滿滿一盤好味又抵食。仲點左一客細的椒鹽燒賣,炸得香脆,燒賣本身又煙煙韌韌的,香口好味,細也有十數粒,份量不小呢。仲有朋友喜歡的椒鹽雞軟骨,好像炸得有點過火,咬落好脆口,意外地不覺得油膩,又幾好味喎。兩個人食左$320左右,可以無限時任坐,消磨時間的好去處。
量完體溫才可入座,坐低後店員便送上水同口罩袋。
兩個人食左$320左右,可以無限時任坐,消磨時間的好去處。
2020-07-13