2019-06-20
之前經過灣仔見到呢間餐廳已經好有興趣,出面裝修簡簡單單,好整潔舒適休閒嘅感覺一入到去見到個餐牌,店員好用心咁介紹每一款食物俾我哋,因為呢個餐牌係由五月先開始轉,Openrice介紹唔係好多,我地諗左好耐食咩,本身我哋係想食light啲嘅,但後來我哋真係太為食,叫嘅野一啲都唔light有選擇困難症嘅朋友不妨問一下店員,佢哋都好樂意推介唔同食物Wagyu Beef Burger店員同我地介紹牛肉係來自澳洲,漢堡包入面有紅菜頭,配菜仲有比較特別嘅紫薯薯片切開見到其實佢哋煮得啱啱好,肉質都鎖住左銷魂飯一見到個雞蛋就覺得好得意,呢個飯成個藝術品咁樣。叉燒係用咗Iberico叉燒,同平時食嘅真係好唔同,脂肪分布都比較少,切落去仲有啲似切牛扒嘅感覺。飯入面嘅汁係甜甜地嘅,有少少蔥嘅味道,絕對唔係一般食叉燒飯點豉油咁簡單。Pomme pomme crumble同平時出面食既Apple crumble完全唔同,蘋果入口好林,配埋雪糕同埋消化餅粉,唔知點解感覺好健康,冇平時食完甜品嗰種邪惡感。最後其實呢間小店係主打咖啡同有賣麵包,可惜我哋夜晚來唔想飲咖啡訓唔著,下次有機會經過一定會買杯試吓。喺香港比較少正
Wagyu Beef Burger
切開見到其實佢哋煮得啱啱好,肉質都鎖住左
銷魂飯
Pomme pomme crumble
最後其實呢間小店係主打咖啡同有賣麵包,可惜我哋夜晚來唔想飲咖啡訓唔著,下次有機會經過一定會買杯試吓。喺香港比較少正宗嘅澳洲菜,我都唔係好熟悉,但係呢度嘅味道係好難忘嘅