2007-06-09 9 浏览
西貢係本人常去的地方, 星期六的下午與男友入去行下及食飯, 一路行之際搜查開飯地點! 行至該店門口被相片及新聞吸引停下觀看, 男Waiter有善地在旁介紹食物, 因男Waiter 的細心講解, 我倆欣賞, 最終決定入內一試!坐位: 原本坐在門口的open space, 因枱太細, 轉入二樓冷氣間環境: open kitchen, 簡潔。服務: 門口男Waiter 巳被他悠揚星線吸引, 後來轉由令一位美麗及態度循循善誘少女招呼, 對食物之來源地, 熱買指數, 廚師介紹……. 全單照收。食物: 1)紐西蘭籃青口$98, 味道-一流, 鹹, 淡適中, white red加cream,夠香, 夠滑, 肉質唔會靱, 像新娘子穿著象牙色婚紗一樣(完美推介)。 2)士多啤利燒豬排骨$1xx, 味道-ok, 有肉味, 肉多, 稍稍甜了些, 外貌似大隻佬曬至古銅色。飲品: Chile Red Wine $1xx bottle , Beer, Coffee。盛惠$526整體: 食物好味, 服務Nice, 價錢上可!

樓冷氣間

環境: open kitchen, 簡潔。

盛惠$526
整體: 食物好味, 服務Nice, 價錢上可!