2015-12-20 325 浏览
今晚約左兩個朋友出黎傾計 平時既樓上cafe都食慣食熟啦 所以今次轉下一啲地鋪式cafe 一樣都可以比你坐得舒舒服服 慢慢傾計友人做左好耐資料搜集 發現土瓜灣依間take a break cafe我地就決定黎試下啦 番茄炸意大飯波唔係好多地方可以食到依款野食 依度亦做得不錯 飯波炸至外層非常脆 入面軟身 還有意大利飯應有既濕潤 就咁食味道比較淡 但加試大量既醬汁之後就非常美味 食完之後汁都無哂 蜜糖芥末雞翼唔好意思 影得有啲手震 但雞翼非常既熱辣辣 係辣口果隻熱 非常既香脆 但又唔怕會乾身 蜜糖芥末汁略為不足 但依然有味道 芥末不是很濃 可以當是蜜糖汁咁食 辣肉腸pizza依個pizza既餅底極之薄 但又不是非常脆的那款 是有一啲咬口的感覺 每一塊pizza都有好豐富既餸 而且廚房已經會幫我們分成一份份 不用咁麻煩試枱才分可以芝士略為不足 再多啲就好啦 南瓜雞肉意大利飯醬汁極多 每一粒飯都被醬汁包圍 入面仲有一粒粒既南瓜 雞肉都好滑 口感豐富 可是醬汁雖多 卻不太濃 對於我黎講就有啲淡啦但卻是友人既最愛 龍蝦汁海鮮意粉依度既意粉比較爽口彈口 不是淋身的那款

我地就決定黎試下啦

南瓜雞肉意大利飯

可是醬汁雖多 卻不太濃 對於我黎講就有啲淡啦

但卻是友人既最愛
龍蝦汁海鮮意粉

依度既意粉比較爽口彈口 不是淋身的那款 龍蝦汁很香 蝦味很濃 餸菜也很多 各款的海鮮都有 如果可以再大碟啲就好啦
甜品方面 叫了兩個甜品share來吃

第一個是伯爵茶蛋糕 看似一件牛奶蛋糕 入口軟綿綿 非常滑 而且有陣陣茶香 就好似飲緊奶茶咁

第二個是士多啤梨窩夫 窩夫是花的形狀 方便我們share來吃 士多啤梨新鮮不怕酸 窩夫鬆脆而且很熱 牛油味香 一冷一熱 配上雪糕 極之美味
2015-12-12