2015-07-20 209 浏览
今日同S先生衝出新蒲崗去九龍城食下野,食完好好味既泰國菜再搵甜品食,其實都話不如番新蒲崗先食甜品,但係佢話試新野,所以試下,本來想食果間,但真係太多人排(唔係冇原因)所以揀間外觀ok既台式餐廳。食飯時間都冇乜人,都心知不妙,但menu個樣好似幾靚,就試下啦,中大伏時間開始.....餐牌上面既甜品同正餐差唔多錢😰不過果時諗賣相靚又好味的話,$55個甜品都接受到,但係唔係。香蕉船-S先生叫既,$48+10%香蕉船話貴唔貴,呢區黎講我覺得唔平囉,S先生第一啖食已經變樣,我試左啖「士多啤梨雪糕」好假好膠果種,其實佢d雪糕係味放入個波既模整?可以硬到咁?由外硬到內?味道同西九龍果種$5/球果種cheap cheap雪糕一樣味,但留意番呢道收緊我$48 3個球+一隻蕉,總結:難食雪山金露-大拿拿收我$52+10%,到底有咩響杯野道呢😂就係一大舊硬膠芒果雪糕,由於「不」唔開,所以成舊上,最後食左一半太難食放棄左(S清埋,難為左佢)入面有芒果,火龍果,西柚,好多爆珠同有幾舊好好好好好難食類似橙味啫喱既啫喱,真係食左一啖就想嘔,最好食就係d生果,可憐比成快$60食幾粒生果😂間野冷氣又凍(明趕客,不過都冇

香蕉船

雪山金露$52

間野冷氣又凍(明趕客,不過都冇乜客冇所謂啦)又冇服務(收銀/其他服務員黑口黑面,比錢多謝都冇聲),埋單$110,真係等執,以後唔會再幫襯,講完。
咁都收加一真係銀住
2015-07-19