2019-04-27
今日去完海洋公園玩後, 出返銅鑼灣食飯.因為同埋爸爸媽咪一齊, 所以最好揀中菜.我都未黎過呢度食, 所以就book左呢間, 裝修後, 好靚! 我地坐卡位的側邊, 有個小水池~~我地叫左個招牌皇朝小籠包 (8pics Mixed)真係八粒都唔同味道, 仲有教我地食法, 由淡至濃味道黎品嚐。的確粒粒都做得好出色, 賣相又靚, 七彩顏色, 味道又突出! 皮薄餡靚! 小朋友都要自己揀黎食.炒熳頭招呼小朋友既, 因為可以蘸甜甜的煉奶. 當然味道一般.李白醉雞呢個冷盤唔錯, 酒味都幾香濃. 雞件又好爽滑! 薑汁炒芥蘭 (忘記影相)一個基本的蔬菜~ 但菜好爽脆.蟹粉炒飯份量比預期少好多, 大約似係一碗滿既"靚仔" (白飯) 份量, 不過, 佢贏在個味道, 因為又真係幾好味! 好香蟹膏的香味.而且材料好足!酸辣湯拉麵比預計失望, 因為味道真係麻麻, 個人覺得 的酸辣湯好食好多! 呢個湯味唔係好夠濃,酸度又唔夠酸,叫做麵質還可以。扣肉拉麵呢個專登叫俾爸爸食既,又估唔到個扣肉好好食。炆得好夠腍而且 好入味,仲要個湯底都好好飲!拉麵好爽口。豆沙鍋餅呢個都係純粹滿足一下我想食甜品而點既,其實味道都係一般。所
因為同埋爸爸媽咪一齊, 所以最好揀中菜.
我都未黎過呢度食, 所以就book左呢間,
裝修後, 好靚! 我地坐卡位的側邊, 有個小水池~~
我地叫左個招牌
皇朝小籠包 (8pics Mixed)
炒熳頭
招呼小朋友既, 因為可以蘸甜甜的煉奶. 當然味道一般.
李白醉雞
呢個冷盤唔錯, 酒味都幾香濃. 雞件又好爽滑!
薑汁炒芥蘭 (忘記影相)
一個基本的蔬菜~ 但菜好爽脆.
蟹粉炒飯
酸辣湯拉麵
比預計失望, 因為味道真係麻麻, 個人覺得 [夏X館] 的酸辣湯好食好多! 呢個湯味唔係好夠濃,酸度又唔夠酸,叫做麵質還可以。
扣肉拉麵
呢個都係純粹滿足一下我想食甜品而點既,其實味道都係一般。
係出名果幾道菜會好少少。