2023-01-10
風雨都無阻我食串燒既決心🔥🤣粗店燒烤新開,環境闊落,坐得都幾舒服😌最欣賞佢所有串燒都係放係個爐上面,會有蠟燭保溫,可以同朋友一路傾慢慢食都唔怕凍晒👍🏻👍🏻嘢食方面有好多種類,前菜小食叫左涼拌毛豆🫘個醬汁好似尖椒皮蛋好惹味🤭少少辣,同啤酒係天作之合❤️😛🥳肉類叫左羊肉串、五花肉2款,加埋孜然粉既風味,配埋辣椒乾碟,好似係大陸食既味道,幾正宗🤣👍🏻仲有雞爪、雞軟骨🤓😬2款都好脆口,慢慢𡁻𡁻下都幾過癮🤣😛海鮮方面今日冇瀨尿蝦🥲🥹但係有烤扇貝😍蒜蓉粉絲既配搭係無得輸,食完口臭都係咁話💯💯💯🤣🤣仲有燒韮菜🥬菠蘿🍍燒得剛剛好、保持到濕度之餘又可以食返啲蔬菜清清味蕾🙆🏻♀️茄子🍆都不錯~除左蒜蓉仲加左菜甫,原來都好夾,係第2度都未食過🤩🤩主食叫左雙重芝士撈一丁😋極度邪惡,係用左雙色芝士加蒜蓉,一個人都可以清晒成兜🙈🤭最後食返個錫紙豆腐✨清清地既豆腐,滑嘟嘟咁配埋粉絲,係重口味之後食覺得好順喉好舒服👏🏻👏🏻呢度‼️竟然有bbq必食既燒方包!香脆!再加埋蜜糖同練奶,仲唔係perfect ending🈵我哋兩個人Total食左10樣嘢,十全十美捧住個大肚腩滿足而回👍🏻😆🥰🥰
仲有雞爪、雞軟骨🤓😬2款都好脆口,慢慢𡁻𡁻下都幾過癮🤣😛
海鮮方面今日冇瀨尿蝦🥲🥹但係有烤扇貝😍
蒜蓉粉絲既配搭係無得輸,食完口臭都係咁話💯💯💯🤣🤣