2021-05-11 743 浏览
喺觀塘突然想食台灣嘢, 又唔想喺大商場入邊食啲大餐廳. 就即刻上網search到呢間 六両三 喺附近商業大廈. 下午3點半, 餐廳基本上完全冇人. 用QR code落單好先進, 叫咗個紅燒牛肉湯飯($70) & 滷肉飯便當🍱($58). 價錢我覺得係有啲偏貴嘅, 但味道係唔錯. 肉&汁&拌菜 都好好味😋 (我覺得好味過我上個月食果次 茶🪵🤐) 但呢度唔知點解明明冇乜客人, 上菜都有點慢🤭 另外都有叫2杯台式嘢飲, 但唔記得咗影相😖不過環境就挺不錯的, 坐著非常闊落的梳化位, 旁邊都是日式屏風當隔板. 唔覺唔覺 傾下計咁, 又一個下午. 好彩我哋冇因為懶 而是旦響商場入邊食🙈

2021-04-09