2023-10-29 478 浏览
臨近外國節日好自然想係美式餐廳聚餐下~Dan Ryan's Chicago Grill 就係個好選擇 .ᐟ 地方闊落坐得舒服之餘,節日佈置都非常有氣氛👻🎃當然唔少得好味既野食~多款美食既份量都可以就人數而選擇,好適合一大班親友/情侶二人呢餐廳趁Halloween🎃👻推出左期間限定酒精/無酒精飲品,我地都揀左其中兩杯😌🍸Spiced Pumpkin Bellini ($88)南瓜味氣泡cocktail, 餐廳用左自家製既Falernum 調製,帶有甜甜既果香🥤Jack O' Shake ($78)小朋友同大人都啱飲既shake😌南瓜作主材,唔少得vanilla 雪糕同cream, 加入埋玉桂仲可以提一提味🥔🧀Cheesy Baked Potato Skins (6pcs $125)煙肉、芝士、酸忌廉口味各有兩件,超鍾意食薯仔料理既我可以一次食晒三款口味,大滿足 .ᐟ薯仔好入味,三款都有芝士拉絲感,最愛煙肉口味🥓~粒粒脆煙肉令口感更佳🧅Onion Rings ($98)Dan Ryan's既signature之一,據我地觀察,基本上每枱都會點一客😸賣點係經脆炸後超香口,每隻都大過手掌既洋蔥

🍸Spiced Pumpkin Bellini ($88)
🥤Jack O' Shake ($78)

Cheesy Baked Potato Skins  6  pcs

Cheesy Baked Potato Skins

🧅Onion Rings ($98)
Dan Ryan's既signature之一,據我地觀察,基本上每枱都會點一客😸賣點係經脆炸後超香口,每隻都大過手掌既洋蔥圈 .ᐟ

Onion Rings

🫕England Clam Chowder (Bread Bowl) ($88)
湯品可以揀用bread bowl 裝🥹麵包索晒湯再食都好滋味~蜆肉周打湯好creamy, 蜆肉好鮮甜 .ᐟ仲有芹菜、洋蔥、薯仔,用料豐富~

🥩Hanger Steak (12oz $420)
燒烤係餐廳主打,當然必點喇~ 我地揀左medium熟度,牛扒燒到好有碳香味,而且好軟腍多汁🤤配菜仲有金黃薯條🍟

12oz  Hanger Steak

🍫Homemade Double Fudge Brownie ($92)
黎到美式餐廳,甜品都係必須要食 .ᐟ brownie 朱古力味好rich, 配合朱古力同岩鹽焦糖醬~喜甜既人會好滿意~ 加埋咖啡雪糕就令製造出冰火既冷暖口感🍦

Homemade Double Fudge Brownie

2023-10-23