2019-01-05 2521 浏览
是日part time last day又遇上老公公司聚餐,要一个人揾食。衬12月水尾想食生蚝,原本想去season plxx, 之前几个月去过,生蚝质素不错。但又记起近排节日可能已唔同价。search一search贵咗都几多就打算揾间平价静静地又唔需要book位。就想起呢间。我到的时间未到8点9左右,人唔多,得几枱。头盘生蚝叫咗Scottish, fine de Claire, gillardeau加埋餐2只生蚝。果然水尾,Gillardeau虽大,但食落肉偏瘦了, fine de claire都差唔多,唯scottish仲系好肥好鲜汤似是松露磨菇浓汤,有粒粒口感,也很香,ok沙律虽大碟菜很多,但唔够新鲜,混的比例亦麻麻,无口感,汁也少。蛋多士太酸,三文鱼一般主菜鹅肝煎得不错,外脆内软,里面无腥味只有甘甜,令人回味。牛质素不错,里面都是粉红,5成熟上枱刚好,好多肉汁,份量都好足够。可惜我叫了杯红酒完全唔掂! 衬托唔到味道,之前白酒都好啲。红酒唔知点解会有气? 问个侍应话无问题,叫佢攞支酒俾我睇,label又真系意大利red wine, 唔系sparkling, 奇怪食埋甜品完满结束。

汤似是松露磨菇浓汤,有粒粒口感,也很香,ok

沙律虽大碟菜很多
主菜鹅肝煎得不错,外脆内软
,里面无腥味只有甘甜,令人回味
。牛质素不错,里面都是粉红,5成熟上枱刚好,好多肉汁

食埋甜品完满结束。埋单唔使600,大时大节算ok