2018-10-17 143 浏览
話說我和男友一齊去荃灣玩,走咗好耐見肚餓就想去地王廣場1樓裏面食,誰知走了一半迷路😳,於是找附近有什麼好食的,發現燉奶佬餐廳出面個餐牌吸引到我地,某某然入咗去,不過燉奶佬呢個名令我想起有好大胸肌仲要食住口煙係廚房做咁燉奶的男人(FF中)回到正題,由於,我個時唔可以食得太飽關係,所以選咗個西冷牛排同埋鰻魚飯兩份食。首先介紹個牛排先🐽個牛排好多肉汁,味道非常濃口,食落去唔會硬身,口感比起一般餐廳的牛排好食,個薯條炸得好脆,冇咁多鹽份,食得健康d👍但係唔知點解鐵板上有個位係空咗,菜得2塊蘿蔔同半個粟米同埋價錢貴咗d……而且,令我最驚訝的事個湯有蚊子飛來飛去,之後仲要死係個湯到,我都唔感飲🤤只於個鰻魚飯,d鰻魚汁冇咁濃,似扣稀咗,炸蝦就一般,有一塊黑色物體我仲以為係紅腸原來係蘿蔔,呢個餐最好食都係個飯,飯上面唔知落左咩汁 ,甜甜地,加埋蛋一齊very good😚相片:9/10/2018 IG:food_cream.hk

相片:9/10/2018 IG:food_cream.hk
鐵厚西冷牛排