星期六個日, 同朋友係尖沙咀行完街, 就諗住搵間餐廳仔是但食啲野, 之後再食甜品. 因為我地幾個都係甜品主義者 XD行行下, 見到有間叫 “甜牙牙”, 裝修幾靚之餘有得食面又有得食甜品, 所以就入去試下啦.我地3個一人叫左碗面, 佢得兩款, 就係出前一丁同辛辣面, 料就雞翼, 五香肉丁同午餐肉. 我地叫左就叫人午餐肉辛辣面, 呢個面好普, 但要煮得好食都要有技巧既, 所以就決定試下.@@一碗面配一杯飲品. 雖然怪怪地, 唔知似飲緊乜, 但味道甜甜地, 都叫有啲特別@@之後既然要等, 就影下個環境. 都幾靚幾特別. 之後愈黎愈晏, 就愈黎愈多人啦, 開始有人等位@@. 同兩個朋友傾傾下計, 啲面就黎啦. 食落, 都煮得OK喎@@ 呢個做法其實幾好, 可以吸引啲人係呢到一次過K.O.兩餐 碗面黎左之後, 我地幾個怕甜品要等好耐所以就叫定先.雖然我地係3個女仔, 但我地係甜品怪獸, 所以就啲份量充足既甜品啦.叫左3樣甜品, 朱古力二人世界, 朱古力窩夫疊層層同埋流心芒果粒粒布丁.叫完1個字左右, 布丁已經黎左, 原來甜品快好多.@@流心芒果粒粒布丁個樣幾吸引 面啲芒果好甜, 而家未係芒果既

之後既然要等, 就影下個環境.
都幾靚幾特別.

碗面黎左之後, 我地幾個怕甜品要等好耐所以就叫定先.

叫完1個字左右, 布丁已經黎左, 原來甜品快好多.@@
流心芒果粒粒布丁
個樣幾吸引
面啲芒果好甜, 而家未係芒果既當造季節黎講, 算唔錯

之後食個芒果布丁, 雖然比期望淡左啲, 但中間啲流心芒果汁好多, 又好甜, 所以係呢方面幫個甜品加返唔少分. .><
朱古力窩夫疊層層
呢個正.
!! 3隻唔同味既雪糕溶左之後連埋窩夫一齊食個種感覺好正.
雪糕黎講, 就綠茶味最好食
窩夫好軟身, 唔似街邊個啲超硬的. 每一層中間都有啲cream, 好特別, 唔錯.

食到咁上下, 有個STAFF見到我冇水, 就即刻拎左幾本黎俾我地, 呢個行為值得加分, 因為食甜品有杯水飲下係好緊要的.@@
朱古力二人世界
呢個一黎到, 個staff就叫我地食左先, 因為心太軟趁熱食最正.

一食落去, 個心太軟中間啲朱古力流晒出黎, 仲出緊煙, 正
個兜入面個啲係金莎朱古力醬, 啲水果浸完入去先食就好好食, 個醬好唔錯
個失色少少既就係兩條朱古力條, 味道好淡.@@

總結講, 如果兩個朱古力款既甜品好好味, 芒果布丁有流心芒果汁所以好特別. 我之後應該都會再黎呢到試下, 因為都有幾多特別既款既甜品而且望落個樣都幾靚.
2013-05-11