2017-12-29
正所謂好又一餐唔好又一餐,有時忙起上嚟,連飯都唔得閒食。之不過,飯始終係要食嘅,最多咪食簡單啲,食快啲囉。去到MX,唔想學人哋咁重口味食火鍋,就揀咗個簡簡單單的 “叉燒撈伊麵套餐”,貪佢有麵有叉燒之餘,又有個上湯浸時蔬和一杯嘢飲,仲可以用pay wave信用卡過數儲積分添。原來,都有咁多人好似我咁,咁夜先食飯,香港人真係要咁忙? 莫非,忙才是香港人的核心價值嗎? 其實個餐都唔差呀!個伊麵都幾大碟,跟一碗上湯,任你自己撈,想食淋啲又得,唔淋又得。叉燒方面,竟然有7大件,係就係瘦咗啲,不過唔韌,仲幾好味添。 個上湯浸時蔬都幾健康,不單只有油麥菜和黑木耳,仲有好多粒杞子。聽講黑木耳可以通血管、降血壓,而杞子就可以補眼,啱晒我哋呢啲望手機、電腦Mon多過望人嘅人。嘆埋杯奶茶就啱啱好。 快快趣趣食完走閃,返去搞埋啲手尾。
其實個餐都唔差呀!
叉燒撈伊麵套餐
上湯浸時蔬
快快趣趣食完走閃,返去搞埋啲手尾。