2021-10-10 269 浏览
颱風過后,出去走走逛逛,當然要運動💪運動,個多小時,汗水 💦梳洗一下,😀黃昏時分,搵個位坐坐 休息,美心MX下午茶 okay ,款式多,車仔麵霸、多士 、三文治、鮮牛肉滑蛋…. 等等嘩!芒果盛會,必須試試P1. 香芒楊枝甘露 ,扒芝士火腿三文治 $34甜甜芒果肉、滑嘟嘟西米、柚子肉,冰凍香滑,不太甜,非常不錯😋三文治烘了賣相 nice, 夾火腿,溶化芝士一口咬住,吃得滋味,仲有香脆薯片🤗正吃飽飽,回家啦,下次再嚟,bye

嘩!芒果盛會,必須試試
P1. 香芒楊枝甘露 ,扒芝士火腿三文治 $34
甜甜芒果肉、滑嘟嘟西米、柚子肉,
冰凍香滑,不太甜,非常不錯😋

三文治烘了賣相 nice, 夾火腿,溶化芝士
一口咬住,吃得滋味,仲有香脆薯片🤗正

吃飽飽,回家啦,下次再嚟,bye

2021-10-10
下午茶
2021-07-28 136 浏览
星期六去做運動💪身體健康😀好好,出😅,黃昏🌆肚餓了,又是下午茶時間,最後決定,近近哋,順路,去荃錦中心商場 美心 MX茶餐款式頗多,三文治、瀨粉、迷你飯、面包 、燒味 … 等等套餐,奉送熱飲,或加錢轉夏日特飲公司三文治 $35烘底、切開四小件,中間放幾塊薯片,增添賣相 😊好材料豐富,番茄🍅片、爽脆青瓜、煎蛋、雞肉、生菜、、張大口😀食,啖啖 料,好滋味⋯⋯其實,真的好飽啊 🤗奉送飲品: 熱好立克,香 濃 👌 下次再嚟

公司三文治 $35
烘底、切開四小件,中間放幾塊薯片,增添賣相 😊好
材料豐富,番茄🍅片、爽脆青瓜、煎蛋、雞肉、生菜、、
張大口😀食,啖啖 料,好滋味⋯⋯
其實,真的好飽啊 🤗

奉送飲品: 熱好立克,香 濃 👌 下次再嚟

2021-07-25
2021-05-17 50 浏览
美心 MX星期六有節目,平常要返工,今天可以去健身中心,運動 運動,對身體好好啊6:00 多,係商場逛逛,諗吓食乜嘢...路過美心MX,睇吓晚飯 menu燉湯 小菜、嫩雞 煨麵、燒味、重量級扒 ... 等等天氣太熱了,不想吃飯,試試這個 😊嫩雞 煨麵 、 脆炸雞翼 $48 ,送熱飲沒料到,有驚喜喎😀會員折扣后 $40.5 🤗3隻雞中翼 濃味(略為咸),如果另外分開上,更加好吧!浸濕左呀😭所以不太脆了幼幼似上海麵,麵質口感不錯切碎碎 白菜🥬爽..健康 蔬菜嫩嫩雞肉😋餐飲: 選擇 熱🍋水哈哈,吃飽啦,坐巴士回家 👌

美心 MX

6:00 多,係商場逛逛,諗吓食乜嘢...
路過美心MX,睇吓晚飯 menu
燉湯 小菜、嫩雞 煨麵、燒味、重量級扒 ... 等等

天氣太熱了,不想吃飯,試試這個 😊
嫩雞 煨麵 、 脆炸雞翼 $48 ,送熱飲
沒料到,有驚喜喎😀會員折扣后 $40.5 🤗

幼幼似上海麵,麵質口感不錯

切碎碎 白菜🥬爽..健康 蔬菜

嫩嫩雞肉😋

餐飲: 選擇 熱🍋水

哈哈,吃飽啦,坐巴士回家 👌

2021-05-15
$40.5 (晚餐)
2021-04-17 48 浏览
星期六要揾啲節目、出去走走逛逛,強身健體、努力💪 堅持✊運動,哈哈😄人越來越靚了😂?時間 4:00 幾,到了荃錦中心商場 美心 MX,人客算多,要排隊付款睇吓下午茶有咩食 , 三文治、雞髀、麵、迷你飯、、等等... 選擇困難症,思考一下,結果沙嗲牛肉 煎蛋🍳麵 $35 奉送飲品坐低 等....燈閃亮,去拎食物煎太陽蛋,先吃掉滑嘟嘟蛋黃😊嗰碗好大,公仔麵 爽 ,不錯牛肉片多多,濃湯夠惹味、滋味、忍不住😋飲有花生🥜粒粒,好香餐飲:熱好立克🤗食飽飽啦,下次再嚟, bye

沙嗲牛肉 煎蛋🍳麵 $35 奉送飲品
坐低 等....燈閃亮,去拎食物
煎太陽蛋,先吃掉滑嘟嘟蛋黃😊
嗰碗好大,公仔麵 爽 ,不錯
牛肉片多多,濃湯夠惹味、滋味、忍不住😋飲
有花生🥜粒粒,好香

餐飲:熱好立克🤗

食飽飽啦,下次再嚟, bye

2021-04-17
下午茶
2020-10-26 66 浏览
三天假期快結束了,出去逛街 餓了,又是晚餐時間,苦惱,食咩好呢路過荃灣荃錦中心商場,逛逛店,再看看,最後決定去 美心快餐 MX,有西餐 重量級扒房、咖哩、中式 皇牌燒味、燉湯、家嚐小菜⋯⋯等等燒味雙拼套餐 (是日靚湯、上湯浸時蔬)$53金銀蛋浸芥蘭 咸蛋、皮蛋 粒嫩綠芥蘭,份量多瘦瘦叉燒有得咬咬油雞,皮勁深色,肯定夠入味肉嫩 滑滑😋清補涼湯,蓮子、薏米、肉夠火候 濃郁 有菜 有肉 有湯,仲有白飯一碗豐富的晚餐🥣🤗食飽飽,回家啦
三天假期快結束了,出去逛街
餓了,又是晚餐時間,苦惱,食咩好呢
路過荃灣荃錦中心商場,逛逛店,再看看,

最後決定去 美心快餐 MX,
有西餐 重量級扒房、咖哩、
中式 皇牌燒味、燉湯、家嚐小菜⋯⋯等等

燒味雙拼套餐 (是日靚湯、上湯浸時蔬)$53

金銀蛋浸芥蘭
咸蛋、皮蛋 粒
嫩綠芥蘭,份量多

瘦瘦叉燒有得咬咬
油雞,皮勁深色,肯定夠入味
肉嫩 滑滑😋

清補涼湯,蓮子、薏米、肉
夠火候 濃郁

有菜 有肉 有湯,仲有白飯一碗
豐富的晚餐🥣🤗

食飽飽,回家啦
2018-01-27 559 浏览
其實好耐冇食美心既晚餐喇,不過見有手機支付程式既promotion所以就諗起佢。兩個人,點左一份西冷牛扒餐,另外一個焗飯西冷牛扒,點左黑椒汁,另有一堆配菜包括薯仔甘荀翠玉瓜牛扒算係咁,唔會落左好多粉變到好人工個種淋法,又唔會韌,除左筋位都冇問題,味道冇咩特別。配菜就翠玉瓜叫好食啲。個餐除左可樂其實仲有個酥皮湯,不過肚餓得濟,食左之後先影相。個酥皮可以,個湯就稀左啲唔creamy,好一般。另外叫既焗飯overall算係幾好既,算有驚喜 (有諗寫食評都係因為佢)賣相幾好,汁唔會過多,飯有炒過,但未算好出色,菜料正常芝士唔係一大塊,有溶既,但再香啲就好喇因為用左優惠價,覺得好抵食呢。好評係畀性價比既!

兩個人,點左一份西冷牛扒餐,另外一個焗飯

西冷牛扒,點左黑椒汁,另有一堆配菜包括薯仔甘荀翠玉瓜

西冷牛扒(配酥皮湯、可樂)

另外叫既焗飯overall算係幾好既,算有驚喜
(有諗寫食評都係因為佢)

賣相幾好,
汁唔會過多,
飯有炒過,但未算好出色,
菜料正常
芝士唔係一大塊,有溶既,但再香啲就好喇

芝士雜菜忌廉焗飯

因為用左優惠價,覺得好抵食呢。好評係畀性價比既!
2018-01-27
用餐优惠
優惠券
芝士雜菜忌廉焗飯
2017-12-29 311 浏览
正所謂好又一餐唔好又一餐,有時忙起上嚟,連飯都唔得閒食。之不過,飯始終係要食嘅,最多咪食簡單啲,食快啲囉。去到MX,唔想學人哋咁重口味食火鍋,就揀咗個簡簡單單的 “叉燒撈伊麵套餐”,貪佢有麵有叉燒之餘,又有個上湯浸時蔬和一杯嘢飲,仲可以用pay wave信用卡過數儲積分添。原來,都有咁多人好似我咁,咁夜先食飯,香港人真係要咁忙? 莫非,忙才是香港人的核心價值嗎? 其實個餐都唔差呀!個伊麵都幾大碟,跟一碗上湯,任你自己撈,想食淋啲又得,唔淋又得。叉燒方面,竟然有7大件,係就係瘦咗啲,不過唔韌,仲幾好味添。 個上湯浸時蔬都幾健康,不單只有油麥菜和黑木耳,仲有好多粒杞子。聽講黑木耳可以通血管、降血壓,而杞子就可以補眼,啱晒我哋呢啲望手機、電腦Mon多過望人嘅人。嘆埋杯奶茶就啱啱好。 快快趣趣食完走閃,返去搞埋啲手尾。

其實個餐都唔差呀!

叉燒撈伊麵套餐
叉燒撈伊麵

上湯浸時蔬

快快趣趣食完走閃,返去搞埋啲手尾。
2016-05-16 657 浏览
今日簡簡單單,去到快餐店食晚餐,見到這個蒸雞套餐唔錯,就叫這個吧有中湯,,中國茶,豆卜蒸雞和大大碗白飯。都是49元中湯好多料,又大碗。有雞腳。唔味精,好似住家湯,蒸雞就好似多啲骨,少肉,。有啲豆卜浸咗啲雞汁好夠味。飯很大碗,足以夠一個男人食最後配埋杯中國茶,消埋滯,啱啱好
有中湯,,中國茶,豆卜蒸雞和大大碗白飯。都是49元
中湯好多料,又大碗。有雞腳。唔味精,好似住家湯,
最後配埋杯中國茶,消埋滯,啱啱好
2016-04-19 394 浏览
好耐冇食美心,叫了個䜴油王炒麵,真是不似預期,失望外表炒得黑黑的,有點芽菜點綴,因為太黑,想撈一撈先吃嘩,撈一撈 中間完全冇炒過、冇䜴油冇上色成個面,又腍又冇口感,黑色的面比較咸,冇上色部份就淡淡冇味,又炒到好多油,劣評
好耐冇食美心,叫了個䜴油王炒麵,真是不似預期,失望

外表炒得黑黑的,有點芽菜點綴,因為太黑,想撈一撈先吃

嘩,撈一撈
中間完全冇炒過、冇䜴油冇上色

2016-01-09 424 浏览
從這間MX開幕已來吃過好幾次,第一次嚟覺得:「嘩,依間美心唔錯喎!雖然款式少,不過幾有誠意。個海南雞啲雞幾靚,啲甜品即整,夠新鮮。」到今日再去,超級失望。今日去到,我見無咩人食海南雞,可能天氣凍咗啲,大部分人食鐵板同火鍋,我哋三個人叫咗一個雜錦牛肉火鍋、一個牛肉鐵板同一個雞肉鐵板。雜錦牛肉火鍋,牛肉肥咗啲,不過味道算ok。兩份鐵板都唔夠熱,雞嗰份,雞是熱的,飯只可以算是微暖。我食嗰份牛仲慘,因爲塊板唔夠熱,基本上無辨法整熟我啲牛肉,我搵啲飯焗咗一陣啲肉先勉強叫做半生熟。豆係凍嘅,焗咗都唔暖。最可怕嘅係冰鎮奶茶!一飲即時想嘔,杯茶係酸嘅,啲奶一舊舊,明顯變壞咗即刻退返比員工,一開始話退返錢比我,後尾又叫我飲第二杯,如果都係酸先退錢。結果第二杯無事,不過冰鎮奶茶變咗做普通走冰凍奶茶,佢哋全情sorry都無一句,我亦已經無心情再問佢哋攞冰,快快食完走人。

雜錦牛肉火鍋,牛肉肥咗啲,不過味道算ok。

2016-01-09
2015-03-28 343 浏览
美心我諗個個都食得多啦,勝在選擇多,價錢平,同埋夠快,但係好少有食物我覺得好食,以下呢樣例外:鐵板排骨炒麵!佢係連個鐵板一齊上,我食個彈佢仲滋滋聲,出哂煙咁,佢既熱度同脆度都可以有所提升,但麵唔算好乾,因為佢加左汁係面,令我可以撈勻,唔會太dry。而佢既麵量適中,作為下午茶真係一流,排骨好香,肉幾腍,d骨唔算大,啖啖肉,正!真係有酒樓炒麵既水準!29蚊連埋紅豆冰,真係抵到爆炸!
29蚊連埋紅豆冰,真係抵到爆炸!
2015-03-05
2015-03-19 288 浏览
一早出發行山,若吃麵包作早餐,又趕又頹,不如再早一點起床,吃個早餐才出發。太興早餐三十多元,又未必飽到中午,有點卻步,結果多走兩步,去到平日在元朗沒吃到的美心。早餐可選配多士或蘿蔔糕,吃了蘿蔔糕,因多士即烘麵包,平日常吃。蘿蔔糕沒甚麼特別香味,少許冷掉,不怎了了。炒蛋一大團,色澤鮮黃,夠滑又香,不算太油膩。比麥當勞的更滑更香,麥當勞的有時有點鞋口,這兒的可能是快餐而言最滑溜的。香腸,要讚好的是,起碼它不只是一條冷冰冰的,而是一孖剛煎香的香腸。熱咖啡沒特別,算是較淡的。$22.5配熱飲,這早餐還不算太貴。

早餐可選配
多士或蘿蔔糕

熱咖啡沒特別,算是較淡的。

$22.5配熱飲,這早餐還不算太貴。
$23 (早餐)
2014-08-03 384 浏览
是日到美心吃下午茶餐,睇了餐牌很久都無心水,唯有點一個茶餐,茶餐包括豬皮白蘿蔔,配腸粉,碗仔翅,外加一隻豉油雞脾,熱咖啡。 豬皮三塊,白蘿蔔兩件份量真的少得驚人,腸粉粗略估計都應該有三條,碗仔翅沒有什麼材料以粉漿溝出來,豉油雞脾和熱咖啡沒甚特別,相信不會有下次。
2014-08-03
2014-05-10 540 浏览
行街行到肚餓,唯有去快餐食個快飯再行過!對上一次食美心快餐已是2年前了,今日一於懷舊一下。最後選擇了黃牌焗豬柳飯配西湯$41,心諗既然是黃牌應該唔會差得去邊,結果.......失望先講西湯-羅宋湯,一個字!啲油成尺厚,而且啲料又少,飲左幾啖決定放棄。至於個飯好大碟,味道都ok,啲飯吸哂番茄既香味,甜甜酸酸好'且'飯,相反個豬柳一啲味都冇,又'un'又'鞋'口,焗豬排飯始終都係大XX比較好吃。下次都係去返美心王宮飲茶好過,快餐not my type

先講西湯-羅宋湯,一個字[油]
!啲油成尺厚,而且啲料又少,飲左幾啖決定放棄。
 大家樂,大快活,美心呢3間快餐店,我覺得下午茶最好味,我一定會揀美心!!勝在好味!!!尤其我最愛吃的是不時轉款式的便當tea set 便當 $19.5(今次有用報紙的coupon減$2, 即$17.5)實在非常之抵呀~整份便當的賣相很不錯,今次有迷你西多士,烏冬一小碗,燒賣4粒,紅豆桂花糕及雜果沙律!!份量真係唔惹少的!:chopsticks: 烏冬附2片口感不錯的鳴門卷,湯底又幾清,食完唔怕口乾~:chopsticks: 迷你西多士其實並非mini,如平日吃的西多那麼大件,不過係半份的份量 花生醬很幼滑,真的很好吃!炸成金黃色,賣相good:chopsticks:燒賣4粒真的非常彈牙,爽口!食落口唔會成啖粉~有點兒魚肉味! 紅豆桂花糕:略為甜.. 很多紅豆粒~ 雜果沙律:以呢個價錢作為便當中的配菜,質素還可以的~記得之前去過大家樂便當tea set的烏冬,簡直係「難食到無言」,因為烏冬完全「發」晒…呢份便當屬必食之選呢!!價錢又非常之便宜,怪不得美心快餐在下午茶時段的人流如此多呢!!再配上1杯熱檸水,呢份tea.簡直令我非常滿足~
:chopsticks: 迷你西多士
其實並非mini,如平日吃的西多那麼大件,不過係半份的份量
花生醬很幼滑,真的很好吃!炸成金黃色,賣相good
:chopsticks:燒賣4粒
真的非常彈牙,爽口!食落口唔會成啖粉~有點兒魚肉味!
$17.5 (下午茶)
用餐优惠
其他