2015-08-21 367 浏览
搬入黎筲箕灣無耐, 諗住同老媽子周圍搵下野食. 之前黎筲箕灣都會去東大街搵食, 但行行下原來南安街都有唔少食肆. 我地行咗一陣, 決定試呢間BBQ.相比起九龍的燒物店, 呢間BBQ算係比較濶落. 我地行咗一陣其實已經幾肚餓, 所以一次過叫咗都幾多野食.有幾樣野食我地覺得幾好味:1) 甜蜜蜜燒菠蘿 – 呢個真係好好味, 佢個外層係一層脆皮蜜糖, 而且個菠蘿燒完都好多汁好甜, 值得推介2) 餃子釀雞翼 – 見到個名幾得意所以叫黎食, 原來係雞翼裏面釀入豬肉, 啖啖肉, 而且好彈口, 係一個唔錯的新嘗試3) 芝士蒜蓉燒生蠔 – 呢個芝士味好濃, 而且生蠔都幾大隻, 好鮮嫰老媽子叫咗其它辣野, 包括麻辣金菇, 龍脷柳等, 但我自己唔係好食得辣, 所以都只係試咗少少, 老婆就話好味.
搬入黎筲箕灣無耐, 諗住同老媽子周圍搵下野食.
有幾樣野食我地覺得幾好味:

题外话/补充资料: 有室外座位, 天氣涼D可以座露天位
2015-08-01