馬季開鑼日,和老爸在馬埸撈到小財,便在這兒食埋晚飯才回家。老爸鎖定要吃龍蝦,我就決定要吃鮑魚,加多個菜,就好夠!埋單$510,以食物質素,係好OK !海產部挑來一隻十九兩的龍蝦。菜單寫住:「新鮮龍蝦$16 / 兩;澳洲龍蝦$20 / 兩」。但最後我們都唔知係邊種!?奶油龍蝦伊麵:約十分鐘便上枱,快得好驚人!十九隻都唔少,三個人食都夠!相當好肉地,味超濃郁,肉質彈性,爽口好味。好滿意。奶油汁料都幾吊味順滑。伊麵量多,唔駛再叫白飯,好!南非鮑魚扣玉掌($48 / 份):呢期推廣,好多人都叫。鮑魚質素一般,炆得入味,刀叉慢慢食,係享受。隻鴨掌係超正,滑香軟,好好!金銀蛋莧菜($58):普通野,勝在唔油膩,不過都食唔晒。龍蝦好味,鮑魚經濟過口癮,各有賣點,吃得好滿意。我feel 到,D 好運飄緊埋來。
馬季開鑼日,和老爸在馬埸撈到小財,便在這兒食埋晚飯才回家。
金銀蛋莧菜($58):普通野,勝在唔油膩,不過都食唔晒。
龍蝦好味,鮑魚經濟過口癮,各有賣點,吃得好滿意。
我feel 到,D 好運飄緊埋來。