2022-01-12 394 浏览
8/1/2022 早上9點左右到達,當時入座疏落,我還滿心歡喜。我們9:12落單,叫左「蒸廬拼美點9 件」2set及一籠蝦餃。等左大約廿分鐘,都未有野食到,心諗:即叫即蒸,係需要一啲時間嘅。再等多十分鐘,即大約等左半小時,我左顧右盼,發現其他客人都在吃點心了,就叫職員跟一跟單。但職員只是支吾其詞,問廚房B2枱嘅點心如何?然後職員繼續樓面工作。再等多十分鐘,我再問同一職員,仍然比唔到答案我,問了問廚房,然後跟我說:「如果你哋唔想等,就幫你cancel張單啦!」既然職員已出此言,我們唯有立馬立起身離座,帶着饑餓的肚子揚長而去。等左40-45分鐘,其實如果職員大方咁話:「唔好意思呀!廚房漏左單,馬上蒸比你。」我一定會繼續等。但既然職員開到聲,此地也不宜久留吧!我在等候期間,廚房係不斷出緊一盒盒嘅外賣!客人又唔係多,咁到底我哋嘅食物去左邊?
2022-01-08
早餐