2020-10-11
終於等到晚市開返,可以食到12點,即刻同班老死約埋一齊食牛大人,本來諗住去旺角食,點知打電話去訂,職員話Walk in已經冇晒飛,你去過第二間啦。之後發現原來尖沙咀新開左,就決定轉去尖沙咀食,到時只係6點,6:30去到餐廳都只係拎到walk in 籌,但要等到9:30先有得食,咁我哋幾個女仔就唯有搵個地方坐下,等到9:30,九點左右返番上去等位,點知已經排晒長龍,原來拎左籌都只係有個位俾你排隊,而唔係根據你嘅籌號先後次序,所以你早拎定遲拎係一樣,最緊要係拎到籌。結果喺餐廳門口由9:00開始等,以為9:30就可以入座,結果差唔多10點先入得去食,真係幾乎餓到暈。雖然等咁耐,但係都係覺得佢好好食先會等咁耐,佢哋嘅套餐都唔算貴,有三個價錢,湯底選擇亦都好多。我哋每次食都會叫鴛鴦鍋,一邊係麻辣,另一邊就食其他湯底。麻辣湯底越食越辣,鍾意食辣嘅人可以試吓。牛肉質素絕對冇得頂,肉味濃,塊塊都好嫩口。千祈唔好忘記食鴨血,無敵正。仲有大大粒蜆,勁鮮甜。大部份食材都好好味。嘢飲選擇有多,菜係自助式自己出去拎。職員個個笑容滿面,冇錯呀,係戴住口罩都睇到佢笑得好開心,大家會食得好開心好舒服,雖然等咗咁耐,都
嘢飲選擇有多,菜係自助式自己出去拎。
職員個個笑容滿面,冇錯呀,係戴住口罩都睇到佢笑得好開心,大家會食得好開心好舒服,雖然等咗咁耐,都冇bad feeling。
下次會再早啲去拎籌,哈哈