餐廳:等 (太子)地址:太子西洋菜北街159A號恆安大樓地鋪唔知大家有無去過尖沙咀嘅黃台Cafe Shhh Cafe & Studio呢💛?原來佢哋早排以新名字——「等」 @awaitcafestudio 搬咗去太子,用一個全新嘅面貌同大家見面😍,唔知你又等咗幾耐呢?我咁啱喺平日去,所以等都唔洗等就有位坐😆同尖沙咀嘅Cafe一樣,由外至內都喺充滿打卡位,而店主仲搬埋果邊嘅手工花同部分裝飾過嚟,比大家滿足影靚相嘅願望📸佢哋星期二至五中午有Á La Carte set,包埋飲品,而價錢由$88-$128不等,今次就點咗其中兩個:蕃茄蟹籽蟹肉意粉 $108日式咖喱雞扒飯 $88蟹肉柳原條上,有成三四條,加咗蕃茄食落酸酸甜甜幾開胃,蟹籽滿滿一堆🤩,撈勻嚟食仲每一啖都喺粒粒蟹籽,亦唔會好膩;咖哩以香味為主🍛,唔會好辣,將咖喱汁淋去飯嘅外圍,飯嘅上高就放炸至雞皮香脆再切件嘅雞扒,減少雞扒同咖哩嘅接觸以免變腍,最後仲灑上芝麻,充滿日式風味,唔錯唔錯😎飲品我就加$20叫咗個Sweet potato latte,粉紫色之餘仲有個心心拉花💜,飲落有陣陣嘅紫薯香,飲到落底仲食到啲紫薯蓉😍
餐廳:等 (太子)
地址:太子西洋菜北街159A號恆安大樓地鋪

同尖沙咀嘅Cafe一樣,由外至內都喺充滿打卡位,

蕃茄蟹籽蟹肉意粉 $108
日式咖喱雞扒飯 $88

撈勻嚟食仲每一啖都喺粒粒蟹籽,亦唔會好膩;
咖哩以香味為主🍛,唔會好辣,將咖喱汁淋去飯嘅外圍,

2021-03-06