2007-05-02 8 浏览
之前頭2次都係公司攪function去呢度食buffet, 唔駛自己出錢o既情況之下, 特別覺得呢度好多o野食, 而且仲好好味. 特別係個中式湯, 非常好味.到尋晚同女朋友o黎呢度食buffet, 一樣仲係咁正. 一開始就進軍魚生, 個"魚劍"魚腩真係正到不得了. 甜蝦又新鮮. 赤貝同埋魷魚我都好滿意, 係我冇食到三文魚. 之後就攞我最鐘意o既燒虎蝦, o的肉好彈牙, 我足足分開4次去攞, 每次攞一隻慢慢品嚐.尋晚o既中式湯係椰子瘦肉煲雞, 又係一絕, 飲o左2盅我先收口, hehe...... 而西式湯就係海鮮湯, 有原隻龍蝦仔, 蜆, 青口, 仲有好多蕃茄蔬菜粒. 一飲落口就覺得好新鮮, 不過如果叫我選擇, 我都係偏向鐘意中式湯. 仲好, 咖哩配埋薄餅一齊食, 可惜o的薄餅唔係熱辣辣, 要扣番多少分. 至於其他o的o野食就普普通通喇, 整體上都係唔錯o既.甜品方面, 我食o左楊枝金露, 朱古力雪糕, 香芒梳乎里同埋豆腐花, 女朋友食埋芒果雪糕, comment都係好好味.