2020-03-16
今次係我第2次食【麵麵】,第一次都係偶然發掘,一試就好難忘,佢個湯,同d魚麵~!今次突登係Book左位! 因為好想食多次魚麵。.今次閒日去,人唔算多,但員工好似好忙咁,都無乜時間好好招呼客人。亦無好好咁解釋個訂座優惠。(最後,唔知點解佢話咩飲品跟餐會抵D,就無幫我用個優惠。) 一坐低,除左menu,仲會派2個信封比你袋口罩,幾貼心。等左陣先有人拎menu,佢仲會擺低2小杯湯,尼2小杯湯簡直係精華,亦都係尼小杯湯最吸引到我。.今次都係叫左一個"撈"一個"湯",一個魚麵,一個魚烏冬。湯個個叫左【西班牙煙燻黑毛豬魚湯料理】(晚市套餐),個湯轉左花膠濃魚湯,麵就揀魚麵,感覺比起豚骨魚湯再濃啲,不過始終比啲麵沂淡左,下次會追加一碗魚湯~!黑毛豬鹹鹹香香,配左個甜甜酸酸嘅汁,不過佢個形式係薄片,有啲似肉乾。可能係想用啲重味野去配個魚麵~魚麵似然咁好食~!!!!撈個個叫左【咖哩吉列豬扒拌魚烏冬】,完全係驚喜~!!!無諗過咁夾咁好食~! 個咖哩好正,本身有一篤cream,撈埋會傑身啲,個咖哩味道都比較特別,唔似日本咖哩個種甜,有豐富香料味,亦有啲海苔味,吉列豬扒正常~都夠熱~滿足的一餐~!
今次突登係Book左位! 因為好想食多次魚麵。
今次都係叫左一個"撈"一個"湯",一個魚麵,一個魚烏冬。