2011-06-09
今(9-6-2011 Thur)朝男友起到身同我食早餐,我問佢去邊o度食?佢答呢o度.佢竟然記得呢間,咁好啦.我o地8:30am o黎到,張張枱都有1-2個人,我o地坐低後,睇勻餐牌都冇早餐,男友行o左出去睇,返o黎到我出去睇,男友就先落自己o既,而亞姐就叫返我入去話有寫.睇完我都落單,男友要$19.00o既D餐,要吞拿魚鮮茄三文治,加$2.00要凍好立克少甜.我就要$22.00o既F雪菜肉絲米粉,配炒蛋牛油方包,加$1.00轉多士同加$2.00要凍奶茶.等o左都幾耐,男友o既早餐到齊,之後到我o既,如果要計返時,由落齊單至所有o野到齊,都要7分鐘.我飲o左啖奶茶,亞姐問我飲o左未?我答飲o左.咁佢就行入廚房.應該係有客人order凍奶茶少甜而畀錯o左我,我飲落去都唔覺得係少甜.而早餐呢,男友o既冇乜問題啦,我o既呢,米粉都幾大碗,淡淡地,但雪菜肉絲就有啲辣,辣到我頂唔住,我畀男友食,佢都話係喎,辣o架喎,不過好正.我話如果我食辣,我就叫沙爹牛肉公仔麵啦,望返餐牌,其實我想食鮑魚絲火腿通粉o架,點解會叫o左呢個?而炒蛋呢,冇乜蛋汁亦冇落鹽,想自己加都唔得,因為枱面都冇鹽.牛油多士唔大件
而炒蛋呢,冇乜蛋汁亦冇落鹽,想自己加都唔得,因為枱面都冇鹽.牛油多士唔大件,但牛油幾多,幾香,唔錯.