2010-06-15 11 浏览
到到都好多人等位飲茶, 係呢間比較少人, 就試下啦。個到d 位比較迫囉, 我地有輪椅入, 比較唔方便囉。呢到d 野食都幾貴, 小點$16.8, 中點$19.8, 大點$22.8, 特點$26.8我地食左差唔多十碟點心, 一碟炒飯, 6 個人要三百幾蚊! d 野食仲要比其他茶樓細。個到比較特別既有賽磅蟹餃子。另外鮮蝦炒銀針粉只係$8.8, 但係d銀針粉好硬囉, 有2粒蝦咁多。而腸粉一d都唔滑,仲要無咩味。生滾皮蛋鮮牛粥就煲得幾好食,好棉!奶皇飽同x燒飽都細得好"的色", 流沙奶皇飽一d都唔流,奶皇d色仲怪怪地, 似蛋皇容多。x燒飽得d 汁,無咩料, x燒都食唔出, 勁!南瓜千層糕, 賣相唔得, 但食落ok既!鵝翼, 無試, 但媽媽話好食,老水汁好味。簿罉,不過不失!另外我地叫左碟福建炒飯,大大碟都係$38,呢個幾抵食!炒得都幾靚!不過呢到試一次就算啦,無下次。
到到都好多人等位飲茶, 係呢間比較少人, 就試下啦。
個到d 位比較迫囉, 我地有輪椅入, 比較唔方便囉。
個到比較特別既有賽磅蟹餃子。
而腸粉一d都唔滑,仲要無咩味。
生滾皮蛋鮮牛粥就煲得幾好食,好棉!
x燒飽得d 汁,無咩料, x燒都食唔出, 勁!
南瓜千層糕, 賣相唔得, 但食落ok既!
鵝翼, 無試, 但媽媽話好食,老水汁好味。
簿罉,不過不失!
不過呢到試一次就算啦,無下次。

2010-06-13