2010-12-12
今日Family Day, 就黎呢間酒樓試下。11點幾到, 入面無咩人, 冷清清咁。拎起點心紙, 有d 失落, 因為無咩點心揀, 又無特別, 有張所謂既特價點心, 但嚮點心紙到都有嫁囉, 唔知有咩分別。我地6個人,最後是是但但咁揀左d 黎食。1) 馬拉糕, 係我至愛, 亦係最好食既, 啡色嫁, 食落好軟熟, 好香, 正。2) x燒飽, 個包皮死實實, 唔夠軟, 餡料都足既, 個皮好d 會更好囉。3) 香滑奶皇飽, 點解入面d 餡係淺黃色既? 入面似燉蛋多d , 攪笑。4) 牛肉腸, 呢個腸都ok 既, 好滑5) 潮州粉果, 個皮太薄, 一夾就爛, d 料流晒出黎, too bad!6) 上湯鮮竹卷, ok!7) 脆皮蛋撻仔, 呢個個樣超唔得囉, d 蛋爛晒既, 好似俾人攪過黎, 個蘇皮極厚, 唔知點解可以咁難食。8) 魚腐上湯米粉, d 湯太濃, 似係雞湯, 但又無雞湯味, 呢個太普通啦, 阿媽都識煮。9)炒貴勺, 炒得好多油, 唔得。6個人埋單$26x, 其實唔算貴, 但唔好食, 又唔多野食, 去過一次就算la~
11點幾到, 入面無咩人, 冷清清咁。
我地6個人,最後是是但但咁揀左d 黎食。
4) 牛肉腸, 呢個腸都ok 既, 好滑
6) 上湯鮮竹卷, ok!
9)炒貴勺, 炒得好多油, 唔得。