2010-04-01
呢間係係呢度做功課下先去,,lunch時段去到,,7~8成人坐,,都唔錯,,,以當地多食肆為計,,試左33$ 午香牛肉,豬手刀削麵,,,凍豆漿等左about 10mins都未黎,,問問阿姐,,佢就目露帶點凶光指住廚房部以示黎梗碗就大致上係我,,咁精確嗎?= =都唔知真唔真,定係應酬住我先,,再後追,,麵到了,,睇d湯水就真唔駛試,,1啖都無飲結果,,直試豬手先,,有味ok,,亦易咬口,,但唔係高質素,,即係平時食肉類都唔係滑/有味就叫正嫁ma,,,再試牛肉,,一般唔駛點講,,,麵就真係幾好口感,,,初段好滿意,,,話哂第1次試正宗,,之前有無食過山西麵,,第1唔知,,,第2,,有都未係咁既料,,尾段feel就係都係無乜味d麵,,,接近完全黎形容係等個陣望入廚房,,開放式所以見到師博點搓d麵粉,,幾後生,,唔過30應該,,有d臂力下,,但缺點係成日笑笑口講哂野,,口沫唔多唔少都橫飛左,,,隔離有個肥佬負責湯水部既又係,,開放式第1次有感而發就係佢地講野真係好易會,,,,,點樣自己諗,,,
試左33$ 午香牛肉,豬手刀削麵,,,凍豆漿