2019-08-14
放工約左朋友係附近食飯,去到棉登徑見到呢間新開既日本居酒屋 決定試下紫薯沙律黎到見到第一條問題就係:沙律呢?🤔原來係由蘿蔔粒同菜粒加埋醋搓成既紫薯泥,所以食落都幾爽口,唔會有食左好多澱粉質既罪惡感😂 係一道開胃既前菜,四個人分每人半粒份量岩岩好雞肝,燒得幾香口,而且大大粒唔會偷工減料!配埋檸檬汁食減低油膩感芝士雞肉丼,芝士迷最愛半流心撈飯食無得輸!每次食串燒都必點既雞翼火喉剛好仲保留到肉汁,唔會過乾,個皮又脆口海量葱豚肉丼,真係無改錯名,係海量咁多葱!撈埋雞蛋同豉油原汁原味,一個人食哂一碗無難度 雞肉串,有啲似日本個隻雞肉串關東煮,雞肉同軟骨一齊打碎拎去烤,不過我無點到雞蛋食就咁食味道都唔錯呢個甲羅燒係單點,但佢係白飯神偷,強烈建議點碗飯配黎食! 蟹糕超香,溝埋蛋漿一齊送飯,簡直欲罷不能如果單點就咁食就重口味左啲,一個人食唔哂一個。最後叫左四杯唔同既梳打,怕甜既我竟然唔記得叫少甜,但又ok喎而且無藥水味!食物唔錯!不過間鋪較細同得好少位,想試既朋友book定位會穩陣啲呀
紫薯沙律
黎到見到第一條問題就係:沙律呢?🤔
雞肝,燒得幾香口,而且大大粒唔會偷工減料!
配埋檸檬汁食減低油膩感
芝士雞肉丼,芝士迷最愛
半流心撈飯食無得輸!
每次食串燒都必點既雞翼
火喉剛好仲保留到肉汁,唔會過乾,個皮又脆口
海量葱豚肉丼,真係無改錯名,係海量咁多葱!
撈埋雞蛋同豉油原汁原味,一個人食哂一碗無難度
如果單點就咁食就重口味左啲,一個人食唔哂一個。