2020-12-09 322 浏览
第一次系男朋友带我黎,先知铜锣湾有间咁有气氛嘅楼上餐厅。最近朋友生日就谂到带佢黎庆祝因为本身冇谂住写食评,所以冇影晒全部菜式。大部分相都系第一次去时影嘅,第二次去时又叫返啲相同菜式,同之前一样高水准。🥣「餐汤」个人认为一定加钱换98%野菌忌廉汤,份量都几多饮完都饱饱地,所以如果细食嘅话,建议唔好咁快饮晒,留返啲位俾主菜~🍴「香煎法国鹅肝」豪华套餐嘅美味前奏,摆盘十分精致。🍤「海鲜拼盘」挂住食冇影到🤣只可以同你地讲生蚝好新鲜好好味!!摆盘都好靓🥩「牛扒」都系冇影到,叫咗5成熟,煎得啱啱好,好大份仲有配薯仔真系🍢「火焰美国Prime护心肉牛柳串」,终于有影到。因为太惊艳,所以一定要影下。烧紧嘅相系段片嘅截图。本身以为咁夸张嘅菜式,应该系得个样好睇先知食落都有惊喜,牛柳软硬适中,同啲酱汁好夹。虽然望上去好似好少咁,但大大旧食起身就觉得好满足。最后甜品焦糖炖蛋、心太软都冇令人失望,不过饱到食唔落喇...豪华嘅一餐完美结束!本身真系冇谂住写食评,因为食物质素同店员服务太好先写。下次有特别日子会再帮衬!
第一次系男朋友带我黎,先知铜锣湾有间咁有气氛嘅楼上餐厅。
最近朋友生日就谂到带佢黎庆祝

🍴「香煎法国鹅肝」豪华套餐嘅美味前奏,摆盘十分精致。
香煎法国鹅肝

本身以为咁夸张嘅菜式,应该系得个样好睇

火焰美国Prime护心肉牛柳串

豪华嘅一餐完美结束!
心太软

本身真系冇谂住写食评,因为食物质素同店员服务太好先写
。下次有特别日子会再帮衬!
庆祝纪念
生日