2022-06-04
————————📍奧海城 @ 奧運#奧海城 @nathanhouse #nathanhouse 🫣第二次拜訪餐廳🍴因為餐廳🍴係屋企附近 之前都有試過佢嘅午餐🥣🕤 體驗正正常常 但最近經過見到佢個晚餐menu好似幾吸引咁 就約左上星期黎食🤣🍍🍻今次就試左佢嘅set dinner ——————————Set Dinner $348 + 10%charge per ppl ✨❏ APPETIZER - 焦糖北海道帆立貝.三文魚籽.青芥末枝豆蓉🤤 餐廳擺盤好有誠意 超打卡able🌟✨未食先加分🫶🏻 帆立貝肉質彈牙 厚肉 加埋三文魚籽嘅咸香同口感 好夾 底下仲有用枝豆磨成嘅豆蓉 入面仲加左wasabi 成件事好清新🍃❏ Soup - 薑汁西洋菜濃湯.香脆煙肉😂😂😂我本身冇睇清楚個menu以為係菠菜湯 食完先知原來入面加左我最驚嘅薑汁 但係完全飲唔出 用中式食材變成西湯 好有創意💛❏ Main - 煎封真鯛.醬油虎蝦.野菌松露意大利飯餅✨真鯛煎到外皮好脆 裏面仍然保持到嫩滑 虎蝦爽口彈牙有蝦膏😍 用意大利飯黎煎做飯餅都係第一次食 感覺都唔錯 外脆入面仲有意大利飯嘅煙un 口感❏ Main - 法式
📍奧海城 @ 奧運
🫣第二次拜訪餐廳🍴
🍍🍻今次就試左佢嘅set dinner
——————————
❏ Soup - 薑汁西洋菜濃湯.香脆煙肉
❏ Main - 煎封真鯛.醬油虎蝦.野菌松露意大利飯餅
❏ Main - 法式香草雜果仁.烤羊西冷伴雞心豆蓉
🌟羊西冷大概係8成熟 本身都驚會咬唔開 點知一切開 好軟淋 食落有好香嘅羊味 加埋豆蓉一齊食 好夾
❏ Dessert- 薰衣草奶凍.士多啤梨凍湯
🌸黎到甜品🍮嘅部分 竟然係份量最大😂😂😂但毋庸置疑呢度嘅甜品做得幾好 唔係大路野cheesecake, lavacake 而係有用心去諗啲創新嘅野👍🏻 一開始都驚會唔會麻麻地 點知食落都幾surprise 個口之後keep住有陣花香味😂😂🌸🤣
————————
Nathanhouse (大角咀)
大角咀海庭道18號奧海城二期1樓103號舖
#winfat#winfat九龍#winfat奧運#winfat大角咀
————————
———————————————————