2010-06-18 31 浏览
事隔一年 再來到源記食甜品雖然佢剩係賣熱既糖水,係炎熱既夏天都好多人黎幫襯架!我地嗌左燉蛋 雞蛋糕 杏仁露 合桃露 同埋桑寄生蓮子茶佢既桑寄生蓮子茶的味道很好.朋友說比起自家煮的少了一種怪味,所以味道十分討好.甜甜的很清涼.另外蓮子大大粒起哂心! 都好腍,但都唔夠合成既蓮子又腍又香口杏仁露. 友人話佢平時好少飲杏仁露覺得有陣好勁既怪味. 但係呢到就煮得好好,無左個陣怪味.成個味道好純正天然 又唔會好甜.合桃露味道一般,就是香口的合桃味.至於雞蛋糕,雖然中式的糕點應該是用蒸的嘛..但是它可以做到好IN UN.. 即係壓落去彈番上黎咁!真係唔好睇佢個樣好似雪芳/紙包蛋糕咁既外表,,其實佢真係好IN UN!!!味道甜甜地.好香蛋味!!! 正!燉蛋都係滑身.可能食完以上咁多種較香口濃味既糖水.燉蛋真係好淡好淡味..呢到做既侍應都係男既.服務都好好.. 有講有笑咁環境方面,我地一行8人 佢冇大台. 只好4個4個咁坐.另外佢有toilet借.但係toilet就麻麻地啦. 哈哈哈食完之後呢.. 我地完成左中上環TRIP 出番旺角lu^0^
事隔一年 再來到源記食甜品

雖然佢剩係賣熱既糖水,係炎熱既夏天都好多人黎幫襯架!

我地嗌左燉蛋 雞蛋糕 杏仁露 合桃露 同埋桑寄生蓮子茶

佢既桑寄生蓮子茶的味道很好.

又唔會好甜.

合桃露味道一般,就是香口的合桃味.

至於雞蛋糕,雖然中式的糕點應該是用蒸的嘛..
但是它可以做到好IN UN.. 即係壓落去彈番上黎咁!
味道甜甜地.好香蛋味!!! 正!

燉蛋都係滑身.
可能食完以上咁多種較香口濃味既糖水.
燉蛋真係好淡好淡味..

呢到做既侍應都係男既.服務都好好.. 有講有笑咁

環境方面,我地一行8人 佢冇大台. 只好4個4個咁坐.