2020-01-20 879 浏览
話說 小妹同男友lunch time有幫親過敏華兩 三次 其價錢加上食品味道性價比都ok 男友其後睇完早餐menu就好想一試 咁今日我地就起左個大早去一嚐佢地既早餐 咁同Ceiling講左兩位之後 就好快咁帶左我地入位 睇完食咩就Take order啦 咁其間就見到張枱十分多既蛋撻碎 可能係忘記左清潔 咁我地Order既時候 順便叫埋個位帶眼鏡長頭札髻既女同事幫我地抹一抹枱啊 咁個名女同事 就好大聲咁同我地講左句 睇住啊 之後佢一個八兩撥千金 一野 係一野 將枱面上所有既蛋撻碎都一同掃落我同我男朋友既褲上面 佢抹左兩下 之後就轉頭走左 一句sorry 吾好意思都無 其實 佢個句睇住 係要我睇住D咩呢? 佢咁樣一野掃落尼 我係要點樣避? 其實佢個意思係咪要我睇住佢點樣將d垃圾掃落我度? 一朝早既好心情 咁就比佢破壞左 落單時候 都好明確講左杯奶茶要少冰 佢都有打到 但最後杯奶茶尼度 d冰既分量大概有三分一杯 到最後我都吾知自己飲緊水定係奶茶 相反 男朋友個杯咖啡無要求到少冰 係要正常冰量 但尼度 入面係一粒冰都無 連平時吾揀擇既男友都不想飲個杯所謂既奶茶 仲有d侍應係吾會記枱號架 只會拎住D野食係度叫table number 但隔離枱 枱面又寫住23D 我張單又寫住23D 我真係吾知份野食係我既 定隔離枱既🤷🏻‍♀️