2018-12-03 200 浏览
個人好鍾意飲珍珠奶,知道旺角剛開了一間吉龍糖,日前經過旺角實舖,見完全無人排隊之下,即管買一杯黑糖厚奶試試。等了差不多五分鐘到手,細細杯比其他對手的細杯好多,但價錢一樣,甚至貴少少,店員提示要搖勻飲用,搖勻後一飲,甜得很,甜到過晒龍,可能喺我飲過甘多間黑糖奶最甜的一間,亦都超多冰!是否應該待冰塊溶掉才可以飲?因為實在太甜,飲吾落,所以再等一陣等冰塊溶一部分才飲,橫掂真的甜到飲吾落!隔了大約15分鐘再飲,都喺好甜,但無剛才甘甜,但可惜冰溶後,完全無奶味,得甜味!!而且冰實在太多,好失敗!!隔離附近嘅黑糖珍珠奶點解甘多人排隊,點解吉龍糖無人排,已經知道呢間吾掂,但飲過後先知道,真喺好吾掂。無奶味,極甜,極多冰,細杯,完全失望的經驗。第一次,亦都喺最後一次!

第一次,亦都喺最後一次!
2018-11-29
5 分钟 (外卖自取)