2014-08-03 2329 浏览
今日喺公司做野做到不知時間過~到有D餓時已經係下午茶時間了~諗住喺樓下快手食D野再搏刹~!喺呢頭可以快食的選擇唔多~平時見呢間店成日都好多人排隊,所以好少黎~今日見冇人等位就入左來了~餐廳有几款枱櫈比客人使用~有D有椅背,有D圓櫈,有D就梳化位~我心中有少少担心佢會帶我去坐圓櫈,幸好我比分配到有椅背的位置!!一坐下就望下個餐牌~ tea set 有成十種選擇~真係難取捨,少又覺得唔夠飽,多又怕食唔晒~最後點左個扎肉鮮蝦叻沙同吉豬火箭菜沙律扎肉鮮蝦叻沙米線 – 一上枱個碗真係大得嚇左我一跳~似乎OVER左少少~望住一片汪洋加兩條青菜,心中叻沙的形象即時幻滅,真係一D都唔覺興奮~用筷子NEW 下NEW下~搵下D米線同D餸…扎肉片我真係要講句好刀功~切得比5蚊仲要薄,輕飃飃地浮在湯裡~鮮蝦有三粒~每粒約有一蚊銀咁大粒…叻沙湯明顯係沖水貨色,搵唔到任何材料的粒粒感覺~因為有’’師夫’’所以味道好到位,差D連湯都飲埋~!!期間我問服務員拎辣椒粒~佢地好快咁拎過黎~為我的叻沙增添了清新又輕輕的辣感~吉豬火箭菜沙律 - 吉豬出奇地香脆,即使放左5分鐘仍可以咬出爽爽聲~仲好夠熱,火箭菜沙律有兩小啖,用

諗住喺樓下快手食D野再搏刹~!喺呢頭可以快食的選擇唔多~
最後點左個扎肉鮮蝦叻沙同吉豬火箭菜沙律
吉豬火箭菜沙律 - 吉豬出奇地香脆,即使放左5分鐘仍可以咬出爽爽聲~仲好夠熱,火箭菜沙律有兩小啖,用橄欖油同醋汁伴食,感覺清新,旁邊的沙律漿相信係用黎點吉豬的~佢的份量比沙律還要多呢~~
餐飲有服務員推介的特色芒果茶,一飲原來係紅茶,真係意外,想嘗到芒果味的話就要用心感受先可以領會得到~~
食完飲完就返上公司繼續做野~總括黎講..算係見識過佢的出品~可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步

题外话/补充资料: 店舖的洗手間設備我覺得尚可接受~~男女各一格,細細地算係乾淨都可以用~客人亦可以行去商場洗手間~只係喺隔離~好方便~
2014-07-30