餐厅: 泰金鍋
资讯:

平時任食火鍋食得多,以泰式做主題真係第一次試!上星期嚟到創興廣場嘅泰金鍋,食120分鐘火鍋放題。除咗佢有火鍋料同埋泰國菜可以仼食之外,最吸引我嘅係佢個流水蝦!湯底方面點咗椰奶雞湯鍋同埋冬陰功鍋。兩款個味道同平時喺泰國餐廳點嘅好相似,水準相當高!喺自助吧可以拎到唔少泰國菜,例如海南雞、生菜包、咖喱、泰國炒飯等等。我encore咗好多次海南雞,啲雞肉超嫩滑絕對唔會因為放題而張貨就價。火鍋方面,選擇相當多,牛肉有特級牛胸腹、澳洲穀飼肩胛牛小排、美國產下肩胛肉眼、極上牛舌、牛胸爽等。另外仲有豬肉同羊肉多款選擇。特級牛胸腹好嫩好腍,肉香充足,對得住個價錢有突!估唔到牛胸爽都有得仼食,好爽口,好好味!火鍋配料都好多選擇,菜、丸都應有盡有!另外有個流水蝦道,可以自己夾蝦,都幾好玩,起碼保證啲蝦係新鮮!我都食左成10幾隻蝦,好滿足!泰式飲品都有唔少款式,我就更喜歡飲冷泡茶。整體個體驗都好好,價錢又唔貴,值得下次再嚟!
平時任食火鍋食得多,以泰式做主題真係第一次試!

火鍋配料都好多選擇,菜、丸都應有盡有!

泰式飲品都有唔少款式,我就更喜歡飲冷泡茶。

整體個體驗都好好,價錢又唔貴,值得下次再嚟!