2012-04-03
每次到Harbour City,途經BLT Burger都很想試試;奈何都是假期又看到長長的人龍,而自己真的趕時間,都會放棄而轉到星光行地庫的幾間快餐店解決。終於,今次係平日又少人排隊,即刻走去試下。不過,排到我地時得番bar檯,就照坐下啦~因為我地都係第一次食,所以就叫waiter推介一下。最後我地因為個名得意又身處個度,叫左個Canton Road廣東道;另外仲叫左個The Stripper。Canton Road主要都係pork chop burger,有小小沙律同酸瓜做伴菜;Pork chop燒得好香口又充滿醬汁,同夾係包入面ge生菜、洋蔥一齊食就岩岩好,唔會太漏;不過真係要小心食到辣椒呀,真係好辣!但食番啖沙律就好好多。第二碟The Stripper,即係脫衣舞孃~呢個burger就係冇面包ge;牛肉我地要左7成熟,煮得唔太硬,仲好lum、好juicy;估唔到同埋牛油果一齊食係咁夾。我地另外仲叫左個粗薯塊,佢有3種款式,分別係粗、幼同薯格。薯塊熱辣辣,仲好香口,點少少茄汁就最正!整體黎講食物是很正宗的美國口味,味道較濃烈,未必人人都鍾意;不過間唔中食一次會幾好ge!
我地另外仲叫左個粗薯塊,佢有3種款式,分別係粗、幼同薯格。