2020-04-18
由於新冠疫情,所以都儘量唔喺餐廳食嘢,會叫外賣第一次食,叫戶戶送,叫咗麻辣牛肚麵同散叫咗杯凍嘅奶蓋珍珠玫瑰茶,由於肚餓關係,唔記得影相外賣好快送到,牛肚麵個湯同麵係分開裝,所以個麵唔會浸到發脹,佢個麵仲送拍青瓜,食第一啖麵就覺得好奇怪,我明明叫麻辣,但一啲都唔辣,個湯底係牛肉湯,原來佢另外分開裝咗啲麻辣油俾你自己加落去,要幾麻都得,呢點我覺得幾好另外啲牛肚都好腍,好入味,唔錯至於果杯奶蓋珍珠玫瑰茶,送到嚟已經變咗奶蓋同茶mix埋一齊,即係同飲玫瑰珍珠奶茶無分別,不過杯嘢飲係唔錯嘅佢杯茶真係有個玫瑰茶包喺裡面,加上啲珍珠好QQ係我鍾意嘅口感,我平時都唔鍾意飲咁甜嘅嘢,所以係叫咗無糖少冰,啲珍珠本身有啲黑糖味,mix埋一齊杯野飲嘅甜度啱哂我下次再試其他嘢食