2016-08-15 469 浏览
book咗枱嚟食啦,一家人,本來諗住我同阿妹食嘅姐,結果變咗一家人. 爸爸係禮拜日先出到黎食,所以book咗禮拜日嘅五點三至七點食.早咗成十五分鐘到嘅,但係附近冇啲位比人坐,搞到呀嫲企足咁耐,明明入面全部空位都唔坐得。 黎到先知長者有優惠,早知叫阿嫲帶埋長者卡,平佢廿幾三十蚊。一坐低即刻急急腳寫曬全部單,跟住又急急畀曬啲單。 我以為總之落曬單先啦,仲要等啲嘢食整完, 以為佢哋會逐啲逐啲送上嚟la,睇你食完先畀啦,點知佢哋一次過嚟曬 ,仲要唔夠位擺,碟又大喎。呢個時候真係...即刻食。阿媽又嘈住曬,又話咩你哋唔好嗌啦 ,佢自己又唔幫手執枱。 真係考驗人類極限呀 壓力極限! 臨尾個侍應,都唉左聲。 臨尾後面黎多一枱,有侍應提佢哋唔好再嗌,心諗,你又唔提我哋!味道黎講,我覺得有量,但係味道就爭啲囉。 個清酒煮蜆都係有啲沙,個蟹粥啲粥冇咩蟹味,好分開囉! 個蟹棒同街市買返嚟嗰啲一樣嘅。仲有雞肉串,都係同街市嗰d一樣lor。 佢啲甜品都麻麻。 全部飲品都係罐裝飲品,我以為有啲紙包,啊,好似得一隻。 嗰個溫泉蛋真係大伏!千祈唔好嗌!!! 難食到嘔!

壓力極限! 臨尾個侍應,都唉左聲

2016-08-14