2018-08-21 120 浏览
一開始係貪呢度又近屋企又唔貴,就一於帶埋媽媽來諗住大食一餐,點知係我錯,係我搞到媽媽對外食咁失望。晚上 6:30 開始食,連加一 $184 兩小時任食。個場都算大,坐左五成,星期二黎講算多人。一坐底,就覺得檯好油好多印。。我拎左 d 可以即食既野醫下肚先,即食既野有薯角,薯格,紫薯塊,炸糯米球,烤豬排,麥樂雞,辛辣魚蛋,牛肚,水煮蛋。全部都係勁飽肚又平既野。全部都係凍冰冰,薯格硬到不得了。牛肚整到好淋,但有陣雪味,定怪味,唔好食。甜品亦係全部都係平價系列,啫喱,奶凍,罐頭沙律,涼粉,普通到我唔想拎,唉。。。雪糕櫃只有只有只有綠茶味,有綠茶味算及格。格離有冷熱豆腐花,有冷熱係幾貼心,但完全無豆味,不及格。唔知食緊咩?甜品無雪條無蛋糕,都幾失望。現場有人即燒野,但都係普通到爆既野,例如好厚粉既大阪燒,燒玉子豆腐,臭豆腐之類。之後見到湯品糖水有西米露,滿心歡喜有得食最愛既糖水,我仲畢左一大碗,點知又係錯誤既做法,甜!到!爆!炸!連阿媽本身勁食到甜都話超甜,唔 ok ! 燒烤材料都算多既,有青魚,雞翼,豬排,豬頸肉,丸類,豬腸,紅腸,帆立貝仔,香腸,芝士蟹子丸之類。但係!醃過既肉類都好咸,又好
一開始係貪呢度又近屋企又唔貴,
就一於帶埋媽媽來諗住大食一餐,
點知係我錯,係我搞到媽媽對外食咁失望。
晚上 6:30 開始食,
連加一 $184 兩小時任食。

個場都算大,坐左五成,星期二黎講算多人。
一坐底,就覺得檯好油好多印。。
我拎左 d 可以即食既野醫下肚先,
全部都係勁飽肚又平既野。
全部都係凍冰冰,薯格硬到不得了。
牛肚整到好淋,但有陣雪味,定怪味,唔好食。
甜品亦係全部都係平價系列,
啫喱,奶凍,罐頭沙律,涼粉,普通到我唔想拎,唉。。。
雪糕櫃只有只有只有綠茶味,有綠茶味算及格。

甜品無雪條無蛋糕,都幾失望。

現場有人即燒野,但都係普通到爆既野,
例如好厚粉既大阪燒,燒玉子豆腐,臭豆腐之類。
燒玉子豆腐

之後見到湯品糖水有西米露,
滿心歡喜有得食最愛既糖水
我仲畢左一大碗,
點知又係錯誤既做法,甜!到!爆!炸!
連阿媽本身勁食到甜都話超甜,唔 ok !

但係!醃過既肉類都好咸,又好 un 好硬,比佳X更差更差更差。
佢有一種牛排好薄身既,果塊燒完係硬過紙皮,我好無奈。
食到我阿媽狂抱怨,佢係咁話自己煎豬排同雞翼仲好食過呢度。我勁認同,好想念住家飯,好後悔屎忽痕諗住孝順下阿媽,帶阿媽出街食,點知揀左呢間。
秋刀魚都好咸,我無食皮,完全唔識表達點差法。

迴轉壽司,畀我感覺超唔乾淨同唔新鮮。
我食左兩碟三文魚,油脂香味係有的,
刺身有光澤,但因為都暖曬了,
我覺得呢種做法差過一般放題即點即上,

最後講飲品,無罐庄樽庄盒庄,
全部都係自己去斟果種,有五花茶,竹䉀水,蜜桃茶,豆漿。
我只有飲蜜桃茶,有桃味,但太甜,糖水黎。
格離櫃有放大枝啤酒,不過我同阿媽都唔飲酒的。

結果埋單走左之後,阿媽怨左成程,
話呢$184 畀得好唔抵,
d 野難食到我都唔知食乜黎醫肚好。
無下次無下次無下次!

其實都無乜野,返到去我只係痾肚姐,
無事既無事既無事既。。。。。。。

2018-08-21