2017-01-12 3151 浏览
喺FB见到介绍呢间由韩国人主理嘅餐厅,介绍咗酱油虾同鲍鱼好吸引(要预订先食到),约朋友一齐去试,知道呢个预订,所以订位时已订埋,我哋约7:30,去到已经满座咁滞,只剩四个位,店面三人忙过不停,Oppa老板细心为order酱虾鲍鱼嘅客人搣虾壳同剪开鲍鱼方便客人食用,老板娘不停接电话及收钱,忙过后就安排我哋入座,我哋决定加多一个辣牛肉汤拌饭,老板娘落单时同我哋讲先嚟酱虾同鲍鱼先,你哋食到咁上下,先帮你地落牛肉汤啦!因为汤冻咗冇咁好饮(超细心),眼见差不多枱枱都叫酱虾同鲍鱼,Oppa就不停为客人搣🦐壳,终于到我哋啦!虾好新鲜,虾头仲有羔𠻹,Oppa问剪唔剪虾,我哋紧系话好啦!剪好哂佢就攞咗小部分虾肉放喺个餐跟个碗饭到,然后用手按住碟上食物倒咗D醤油落碗饭到,同我哋讲呢个饭入面有麻油捞好就可以食或者包紫菜食,虾好入味同爽口,鲍鱼反而冇乜味得个爽字。我哋叫咗两罐梨汁,好味真系估佢唔到有梨肉㖞!辣牛肉汤到啦!真系好辣不过加埋白饭一齐食又辣得好好味,我成碗白饭送汤食哂,饱到唔想坐。end up 行咗去吉之岛shopping 一个钟先返屋企
,鲍鱼反而冇乜味得个爽字。
我哋叫咗两罐梨汁,好味真系估佢唔到有梨肉㖞!
,饱到唔想坐。
end up 行咗去吉之岛shopping 一个钟先返屋企

2017-01-11
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 酱油虾