2016-11-25
呢幾日咁凍~已經連續食左好多日雞煲,但對雞煲的熱情仲未減退.又係朋友的生日飯,選了呢間環境一流的椰子雞煲~!大家都係第一次食!前3日book了位!一去到就直接入唔洗等!裝修好靚,坐得好舒服,而且人唔太多,就算打邊爐都feel唔到好熱好局!我地四個女仔,食量唔大,所以冇叫(4人)餐,叫左(2-3人)餐~$398 然後再叫少少火鍋配料~醬油費每位$10,所以叫多2碟辣椒檸檬沙姜~可惜冇蔥花同蒜蓉!打邊爐必備既野啊!!!!!!!!!!!!一黎就係刺身~仲比多左我地(套餐係3x三文魚3x北寄貝,呢度有5塊) yeah!賺到了~都ok甜美!然後就係泡椒雞腳~愛食雞腳的我覺得非常唔錯!唔會太辣噢~雞來了~waiter幫我地放入爐內,服務態度很好~而且有求必應!其他配料就不多說了~上圖!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!響鈴-午餐肉-另叫的~最後食埋個烏冬,飲淡椰子雞湯底,真係好甜又冇味精!值得推介啊!!!!!!!!!!!!!!!最後係餐廳影左好多文青相~哈哈~真係有d coffee shop既feel!下次會再來!