今日2019年10月1日, 想讲讲我的蛋蛋糕故事。较早前喺facebook网上见到一间麦香田的帖子,贴出嚟有米奇老鼠蛋糕款式图,我觉得好靓,我很钟意米奇, 有见网上啲人话 呢间蛋糕店好食, 就试下whatsapp与他们联络,预订这款蛋糕,我从来冇试过喺网上订蛋糕,一向都衬开连锁店。因为我要喺油麻地点取蛋糕,所以取得油麻地店电话,直接下单预订9月30号取米奇蛋糕一个。他们报价话米奇老鼠图的蛋糕系288蚊一个,加生日牌加十蚊所以298蚊,所以就下单预订 ,我仲叫佢whatsapp张单畀我,确定大家冇搞错。到了9月30日当日我叫我个仔放学后直接去油麻地店取蛋糕,因为我要番工去唔到攞。 当我个仔去取蛋糕,他们就话报错价,这款要320蚊,叫我个仔补多三十二蚊,我个仔唔知头唔知路, 就照畀32蚊攞蛋糕走, 之后先与我联络,话畀我知此事。大家试想下,我下咗单,有单有据,又有电话录音文字确认,完全没有问题, 过来取蛋糕,就话价钱唔啱价钱,要加钱,同时佢话三百二十蚊,但$320蚊减$298蚊都系等人22蚊,何来收我三十二蚊, 真系令我火滚 唛咁样做生意都得㗎咩 佢呃我钱㖞 如果真系你自己报错价,你就要硬
今日2019年10月1日, 想讲讲我的蛋蛋糕故事。

唛咁样做生意都得㗎咩 佢呃我钱㖞
如果真系你自己报错价,你就要硬食啦,何来嚟攞蛋糕要加我钱。 有咁嘅经历,我一定唔会再帮衬呢两间店。
** 都讲下个蛋糕,原先佢畀我睇嘅图,同我食果个米奇老鼠蛋糕,系有少少出入嘅,大家可以睇下图。 我要新鲜杂果内涵,但佢话又要加钱( 佢喺facebook讲明内馅系新鲜杂果㗎), 所以冇加到 ,里面系啲罐头杂果,菠萝比较多, 蛋糕上算新鲜松软, 另外𠮶啲食用色素太犀利,只手揩到啲色素cream,都差唔多可以上色,所以冇下次唔会再帮衬。
** 其实订蛋糕嘅时候,个职员语气态度都唔系好好, 佢全程录音,个女人有啲乡下音都几难听下架。

2019-09-30
外卖自取