一点心我一直都有听过或睇过唔少介绍,但一直没留意在那里。直至有一次搭巴士见到一堆人在等位才发现,原来那么近太子的。星期日去完雀街、花虚后就直接杀去一点心,希望5点左右会不用等太久。一转出太子运动场道...发现.....向左转还是向右转呢.......因为我一直谂是有一大堆人在门口等位的,怎么都不见了!?( ° ▽、° ) 幸好没猜错方向,一到居然真的不用等位!?,太好了~~~虽然是坐门口付近,但总比等位好了。坐下后因为不算太饿,所以没叫饭等。只叫了鲜虾腐皮卷、鸡丝粉卷、棉花鸡及马拉糕。( ̄ ▽  ̄) 先黎鲜虾腐皮卷,虽然唔算系热辣辣,但都算OK。脆口、不过虾肉同瘦肉分得好开。(⊙_⊙)其中一旧仲有一旧咬不开的肥猪肉。所以这碟要18蚊,只可以算合格而已。再黎就系鸡丝粉卷同马拉糕。(≧◇≦)鸡丝粉卷没什么特别,不过有点蒸得太耐,太多倒汗水。再黎就系我黎O既目标之一,马拉糕一笼一底,虽然卖相比较差。但吃下去真的很松化,不会痴牙,甜度中等。系唔系古法我就唔知,但系好吃我就可以肯定,唔好话将佢棒到上天,但又有几多地方可以做到呢个质数呢? ≧□≦最后黎O既系棉花鸡,大大旧鱼肚比鸡还要多,但吃下去反

再黎就系鸡丝粉卷同马拉糕。(≧◇≦)
鸡丝粉卷没什么特别,不过有点蒸得太耐,太多倒汗水。

最后黎O既系棉花鸡,大大旧鱼肚比鸡还要多,但吃下去反而希望佢鱼肚可以切细一点,大不是不好,但不入味呢........Σ( ° △ °|||)︴。
咁大旧无味都系无用,希望可以切细小小令佢易D 入味就更好了。

加埋茶钱,66蚊埋单。唔洗等位真系食得过,但如果要等位我就不会选择了,店铺位子较小,相比等位时间一定耐。
我地食完出返黎都见到门口有几个人开始等位了,我会再黎的,但只限不用等位的时间。
2011-07-10