2014-04-28 1190 浏览
好耐以前已經想試試依間餐廳,突然之間汁晒,突然又開返間,仲要咁近我,當然試下。一入內見裝修以水晶燈加簡約日式裝修,感覺好舒服,店員好整齊咁用日文問候話歡迎再帶位,入座後馬上放下熱既綠茶,服務感覺不俗。睇餐牌望落好似無咩係主打,有拉麵,飯,日式意粉,係咁上下,相反甜品款式多,可惜我唔多食甜食,更唔鍾意凍食,所以叫左個照燒豬肉飯。等左五到七分鐘,食物已經上到我枱,因為我隨便叫既關係,食物係枱上面先知有咁多野食,我先試青瓜蘿蔔,酸酸地既,幾開胃,跟住到主菜,我用快指夾入飯盒內,先發覺有好多肉係入面,啱哂我依種鍾意飽既人,再邊食飯照燒汁豬肉飯,邊食另外三樣食物,一個係薯蓉,入面有青瓜蘿蔔蟹籽腸仔,口感非常豐富,外面簡單,裏面絕不簡單。另一樣係蓮偶紅蘿蔔,依樣個感覺好似老火湯入面既湯渣,簡單,但係味濃而且夠淋。最後一樣係蘿蔔豆腐卜,同蓮偶紅蘿蔔感覺大致上一樣,係多一種口感,蘿蔔好淋,咬落去無渣,如果蘿蔔無簡個一口都係渣係失敗既,咁依個一定係成功。當然講埋個飯,之前講到好多肉,薄切肉令口感好,反而照燒汁同珍珠米無咩特別,最後飲埋個好淡味既蛋花湯,咁就多謝90大元
,最後飲埋個好淡味既蛋花湯,咁就多謝90大元
2014-04-26