2020-11-07 310 浏览
✨中女獨食難肥日誌 ✨美人鍋 BiginNabe 中女食將軍澳這間日式美人鍋,於區內商場開了一段時間,一直好想試,到今晚終於來一試!晚市堂食有七折,抵食啊😍於餐牌中可以直接選美人鍋套餐!加$48就可以享用沙律吧及任飲飲品,還是買一送一優惠,即$24/人就可以任飲!美人鍋套餐 $168買一送一所以$24一位的沙律及飲品吧有很多飲品選擇,除了罐裝飲品外還有餐廳自製的果茶,也有熱飲茶包!另外自助區也有很多醬料可以選擇,當中最推介比較特別的椰子芫茜汁!先選一款湯底,我和朋友一人選了一款可以試兩種味,朋友選了宮崎風辛辣湯,我選了滋補的骨膠原湯🥰宮崎風辛辣湯非常惹味!想不到日式湯底都可以做到幾辣!我的骨膠原湯一上桌,見到啫喱狀的骨膠原湯,已經可以感受到滿滿的骨膠原,煮熱就會溶化,先喝一口湯,好味呀!套餐可以選一款免治肉,朋友選了辣味免治肉,我選了明太子芝士免治肉,碗著芝士,好好味!套餐亦可選一款肉,我選了不用加錢的豚腩肉,朋友加了$68轉美國牛小排!豚腩肉不會太肥好夾湯底,牛肉亦有肉味!如果肉的分量多啲就更好啦😆套餐包的蔬菜盛盒!擺盤好靚呀🥰蔬菜份量都好多,有南瓜、蓮藕、生菜、蕃茄仔、彩椒、椰菜及
✨中女獨食難肥日誌 ✨
美人鍋 BiginNabe 中女食將軍澳

美人鍋套餐 $168

宮崎風辛辣湯非常惹味!想不到日式湯底都可以做到幾辣!

套餐包的蔬菜盛盒!擺盤好靚呀🥰蔬菜份量都好多,有南瓜、蓮藕、生菜、蕃茄仔、彩椒、椰菜及其他菇類!

最後可以選不同麵類或米飯!朋友選了米飯,可以加蔥及雞蛋於湯底煮雜炊!湯底好濃郁好好味呀!
而我選了日本羽衣面,是好滑的一種扁烏冬,好特別😍
依家晚市套餐做七折及飲品買一送一真係好抵!之後會再嚟!
2020-11-04