昨晚同班FD去吃饭, 以投票的方式投中左呢间以前未食过的餐厅, 本来只不过系大家都想试下D新野,地点都几就脚 先念住试呢间, 因为其他目标餐厅都系旧爱啰~ 但系意外地 又多左间可以NG的地方~!!昨晚雨下得好大, 我地7点半到左, 因为人未齐, 几个女仔就系倾下8下啦, 呢家好多餐厅都会计你时, 要你1个半2个HRS 就要你走, 但系呢间佳人~ 我地坐左10-20分钟先叫野 (倾计不知时日过....嘿....)一D都冇吹我地快D, 又冇Waiter 追我地点餐~ 比5*good la!!!!!! 因为倾得太开心唔记得 影相>_<.....so 大家睇下文字啦!!! 我地叫左4人餐+2个泡沬烟三文鱼忌廉汤+外加一客猪仔肶三文鱼刺身--- 有10件左右 !~比7分!!有卖相+好味凯撒沙律-- 因为有5个人, so同个waitress讲要4变1, 点知个waitress 好好~仲同我地讲一碟放唔晒, 要分2碟!!((大大碟!!) +个汁好好味, 有8分!!!三文鱼白汁酱伴法包--法包上既时候温温地~外脆内软~唔系好法国but系香港人喜欢的口味!!!个酱呢一d都唔油~ 淡淡地~

我地叫左4人餐+2个泡沬烟三文鱼忌廉汤+外加一客猪仔肶

三文鱼刺身--- 有10件左右 !~比7分!!有卖相+好味

三文鱼白汁酱伴法包--法包上既时候温温地~外脆内软~唔系好法国but系香港人喜欢的口味!!!个酱呢一d都唔油~ 淡淡地~但系好够味!!之前睇食评话份量唔系好多, 以为会唔够分~点知都有成12,13件包 仲有3个酱~ 可能系因为 我地人多, 就上多d??? lucky!~有7分~!

泡沬三文鱼忌廉汤-- 个招牌汤~可以!~够料~有烟三文鱼系个底到等你~!~ 好味但系个人下次想试下其他汤~~6分啦!

烧猪仔脾--甜甜地~都几嫩, 都几大件, 一人一件就刚刚好啦!~! 卖相几好嫁~~6.5分

鸡串烧-- 水准还可 评语冇, 正正常常啦 5分~

炒杂菇--好味, 分量唔系好大, 唔算好抵吃~ 下次可以试下其他小食~6分~

烟三文鱼白汁篇意粉and 蟹肉白汁天使面 --2个面都好好食~有7分~但系唔算太特别~ 主打都系烟三文鱼^^

甜品: 心太软 Pancake and cheesecake 跟餐来说~~已经几好~(心太软要加$转) 我个人比较喜欢咸品, so 甜点不是我的强项 , 但系可以一提的是 pancake个皮~好软好烟韧!!goodgood !!!

总体:
食物好好~有水准~
招呼比食评中提到的好好多~ 唔知系进步左~定系 我地有礼貌好笑容 so 有好的feedback (冇意冒犯其他or友)
D坐位有小小迫~不过可以接受!!
仲有要一提系 有细房~ 合适8-10人聚会~ 有privacy~
2010-04-29
  • 三文鱼白汁酱伴法包