2022-05-26
~精選時令生蠔12隻($198) 🦪就咁睇同影相好似去咗食西餐咁🍴,d蠔隻隻都夠哂肥美😚。加埋檸檬汁同海鮮醬岩岩好🍋,食唔到腥味👍🏻。而且呢個價錢食到生一打都幾抵🤑。~真露蒜蓉牛油粉絲焗蜆($118)🥘個汁好鮮甜仲帶啲牛油香🤤,中哂我口味😚。蜆冇咩沙同幾鮮甜😌,不過我同朋友都覺得粉絲先係精華😎,吸收晒牛油,酒香同鮮味😜。~鹽燒牛仔骨($168)🥩牛仔骨係預先燒好在放咗喺個爐上面一直熱住嘅🔥,仲跟咗啲配料例如蒜頭🧄洋蔥🧅同埋生菜🥬仲有啲調味🫙。配撘埋牛仔骨一齊食岩岩好呀(不過生蒜頭我試咗一粒真係搞唔掂😂)。~溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬($98)🍲烏冬夠哂煙靭👍🏻,個湯底因為加咗芝士🧀同整穿咗個溫泉蛋🥚所以比一般更加濃稠同濃郁😚,但又唔會覺得好滯口🤓。個蝦會建議食咗先或者可以拎咗出嚟先🧐,如果唔係就會浸到冇哂燒過的香味🫠。~韓國米酒白葡萄味($100)🍺因為未飲過米酒所以就試吓🤪,一上枱已經覺得好特別🤩,因為真係好似韓劇咁用銅碗做酒杯🍺,仲有個水煲特登攞嚟斟酒添🫖。而且呢個都幾推介俾唔係好飲得嘅朋友👯♀️,因為佢酒精濃度同埋飲落去嘅味道都比較低😙,加上白葡萄味甜甜地其實幾易入口😝。
~真露蒜蓉牛油粉絲焗蜆($118)🥘
~鹽燒牛仔骨($168)🥩