2017-09-03
由於有屋企人今個星期生日,所以選擇外出食飯慶祝。因住呢區,之前飲茶都覺得呢間酒樓OK,所以預訂左晚飯。去到入口,正常問門口知客姐姐幾多号枱啦!佢淨係答我:有人到左,喺前面,你自己望下啦!但當時門口係一個客都無,佢亦無接聽緊電話,但佢唔帶位都算就連枱号都唔比我,服務態度真係好到不得了!值0分 佢隔離仲要企左個黑衫經理,又係扮傻唔會幫手帶位,2個簡直絕配。入到去,啲枱密密麻麻地,大排檔甘,啲位迫到貼住隔離枱啲客,心知上左賊船。既然訂左位拎左枱,都走唔甩啦!算 。。 叫左個6人餐同加左2味餸,上菜速度奇慢,上左2碟,食晒再過左15分鐘都唔見其他餸。終於等到再上2碟餸,之後奇景就出現啦!竟然有個清潔工人推住2個 “成年人甘高嘅有蓋垃圾車”,由門口無遮無掩甘,喺好窄嘅行人道上行足大半間酒樓。架垃圾車係平時屋苑收晒所有垃圾嗰款SIZE甘大,呢間酒樓咩事呀? 星期六晚上8點幾,晚市高峰期,仲有成8成人喺酒樓食緊飯,你當住甘多客人面前推垃圾車,究竟有冇衞生常識呀?酒樓職員完全無阻止,其他食客都睇到呆左。見完甘嘅景象都無晒胃口啦!簡直離晒大譜。絕對係趕客嘅行為啦!就算呢間野味道OK,我都唔會再幫襯。客
竟然有個清潔工人推住2個 “成年人甘高嘅有蓋垃圾車”,由門口無遮無掩甘,喺好窄嘅行人道上行足大半間酒樓。架垃圾車係平時屋苑收晒所有垃圾嗰款SIZE甘大,呢間酒樓咩事呀? 星期六晚上8點幾,晚市高峰期,仲有成8成人喺酒樓食緊飯,你當住甘多客人面前推垃圾車,究竟有冇衞生常識呀?酒樓職員完全無阻止,其他食客都睇到呆左。見完甘嘅景象都無晒胃口啦!簡直離晒大譜。絕對係趕客嘅行為啦!就算呢間野味道OK,我都唔會再幫襯。客人享用緊食物嘅時候,你連一啲基本嘅尊重同衞生意識都無,甘我同喺街邊垃圾站隔離嘅小店食飯有咩分別?我唔敢想像個廚房會有幾乾淨。 簡直嚇死人 。。。貼錢買難受 。。。你話呢間野平,我都甘心忍你呀!快餐店幾十蚊個餐都唔會甘做啦!人地無落場時間,迫於無奈,佢地都識用塊大枱布遮下,做好衞生呀!呢間野作為一間中價酒樓,真係不知所謂!