2021-12-14
~龍蝦伊麵🦞三聖呢邊大部份嘅海鮮餐廳都係自己買海鮮再比佢哋加工嘅😌,所以價錢就視乎返你買嘅海鮮啦🤑。俾大家參考返佢哋海鮮嘅加工費係$75斤🧑🍳,咁龍蝦就梗係要配伊麵㗎啦😝,伊麵加底就要加多$80💰,仲可以揀炒飯米粉嗰啲添架😎。龍蝦幫我哋切開咗兩邊😙,而且煮到岩岩好👍🏻,食落去夠晒結實同彈牙😋。伊麵就吸收晒龍蝦嘅鮮味同湯汁加埋龍蝦膏嚟一齊食簡直一流🤤。~椒鹽賴尿蝦🦐賴尿蝦同樣係買去加工嘅😌,咁今次就係揀咗椒鹽😙,價錢同上面嘅加工費一樣都係$75斤💸。鑊氣十足抄到賴尿蝦個殼脆卜卜夠晒惹未🔥,而且蝦肉又係可以好似龍蝦咁成條肉抽出黎慢慢食😚,啖啖肉幸福感十足🥳。~菠蘿咕嚕肉($128)🍍唔係講笑菠蘿咕嚕肉真係食得多😛,但係菠蘿同咕嚕肉咁樣分開食咗佢第一次😂。我估個菠蘿應該係燒完之後雪凍返🤔,令到甜味更加出又冇咗種介口的感覺😝。而且咕嚕肉出面層炸粉唔會太厚😌,食落去夠脆口得黎又唔會成口粉🤭,酸酸甜甜咁幾開胃😋。✨員工態度都好好呀👨🍳,一見到我哋成手油都即刻俾咗盤檸檬茶我哋洗手🤭。見到我地跌咗筷子仲即刻幫我哋換咗個對添😅😂。
~椒鹽賴尿蝦🦐
~菠蘿咕嚕肉($128)🍍